ACTUALITATE 10 august 2010

Exces de apeluri la Ambulanţă

de Ana Sidon | 64 vizualizări
Zilnic, numărul apelurilor de urgenţă se apropie de o sută Căldura, instabilitatea atmosferică sau pur și simplu soarta au făcut ca în ultimele șase - șapte săptămâni Serviciul de Ambulanță din județul nostru să fie extrem de solicitat. Numărul apelurilor se încadrează astfel între 80 și 100 de apeluri, uneori chiar mai mult, iar cele mai frecvente solicitări sunt pentru accidentele vasculare. Potrivit directorului Ambulanței, Tiberiu Poștoacă, creșterea apelurilor

Zilnic, numărul apelurilor de urgenţă se apropie de o sută

Căldura, instabilitatea atmosferică sau pur și simplu soarta au făcut ca în ultimele șase - șapte săptămâni Serviciul de Ambulanță din județul nostru să fie extrem de solicitat.

Numărul apelurilor se încadrează astfel între 80 și 100 de apeluri, uneori chiar mai mult, iar cele mai frecvente solicitări sunt pentru accidentele vasculare.

Potrivit directorului Ambulanței, Tiberiu Poștoacă, creșterea apelurilor se simte cam de o lună și jumătate, cu o frecvență mare a cazurilor de accidente vasculare, infarcturi, toate acestea din cauza căldurii sau a instabilității atmosferice și suprapuse pe boli preexistente.

„De o lună și ceva ne confruntăm cu acest val, facem față cu greu, posturile sunt blocate, oamenii mai pleacă, mai ies la pensie...”, a afirmat Poștoacă.

Astfel, pe hârtie Ambulanța are 5 medici, iar activi sunt trei, dintre care doi la Sfântu-Gheorghe și unul la Târgu-Secuiesc.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.