Excelenţă în activităţile educative
Sala Albastră a Bibliotecii Judeţene „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe a găzduit joi festivitatea de premiere a cadrelor didactice „Excelenţă în activităţile educative” – ediţia a II-a.
La evenimentul organizat de Asociaţia Pedagogilor Români din Judeţul Covasna cu sprijinul Consiliului Local Sfântu Gheorghe au participat membrii asociaţiei, oficialităţi locale, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi părinţi. După cuvântul de bun venit al preşedintei APR Covasna, prof. Lăcrămioara Apostu, au urmat alocuţiunile invitaţilor: prefectul Sebastian Cucu, preşedintele de onoare al APR Covasna, Ioan Paul Voinescu, inspectorul şcolar general-adjunct Marcela Ştefu şi prim-vicepreşedintele APR, Maria Dobrean.
Evenimentul a continuat cu un prim moment artistic susţinut de preşcolarul Tudor Crăcuţ de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Pinocchio” – coordonat de educatoarele Loredana Muntean şi Adriana Oltean şi de eleva Raula Rauca de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”.
Festivitatea de premiere a cuprins patru secţiuni: I. Excelenţă la olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale, II. Excelenţă în activităţi extracurriculare şi de voluntariat, III. Excelenţă în activitatea didactică derulată în învăţământul românesc, IV. Premii speciale pentru activitatea de voluntariat desfăşurată în cadrul APR. Premianţii au primit diplome, flori şi enciclopedii.
„Pentru ca evaluarea să fie obiectivă, cadrele didactice au redactat un raport de activitate și au completat o fișă de evaluare cu criterii și cu punctaje bine stabilite”, a spus președinta APR Covasna.
După decernarea premiilor, cei prezenţi s-au bucurat de un alt moment artistic susţinut de elevele Diana Logofătu de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi Diana Mogoş de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” care au fost acompaniate de prof. Adrian Negrilă.
În încheiere, preşedinta APR Covasna, prof. Lăcrămioara Apostu, a mulţumit Consiliului Local Sfântu Gheorghe, Bibliotecii Judeţene „Bod Péter” din Sfântu Gheorghe şi a subliniat importanţa muncii cadrelor didactice printr-un citat din „Didactica magna” a lui Johann Amos Comenius: „La naştere copilul e înzestrat doar cu seminţele ştiinţei, ale moralităţii si religiozităţii, ele devin un bun fruct numai prin educaţie. Rolul de a stimula aceste seminţe aparţine dascălului căci copilul nu poate deveni om decât dacă este educat”.