ACTUALITATE 8 ianuarie 2013

Evaziune de peste 270.000 de euro

de Monica Vrânceanu | 100 vizualizări

Un covăsnean a fost arestat pentru că procesa spirt medicinal pe care-l vindea apoi ca alcool.

Evaziune de peste 270.000 de euro

Un bărbat din Sfântu Gheorghe a fost arestat pentru 29 de zile după ce a procesat 54.000 de litri de spirt medicinal, pe care l-a vândut ca alcool pentru consum alimentar; bărbatul, care a cumpărat spirtul dintr-un supermarket din Brașov, a prejudiciat statul cu mai bine de 1,2 milioane de lei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Brașov, Liviu Naghi, ne-a declarat că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, era urmărit de polițiștii și procurorii brașoveni încă din vara anului trecut, existând un dosar penal pe numele său pentru mai multe infracțiuni de evaziune fiscală. Bărbatul avea mai multe legitimații, atât pe nume de persoane fizice cât și pe firme și folosindu-se de acestea cumpăra periodic spirt medicinal de la un supermarket din Brașov, pe care apoi îl procesa și îl vindea ca alcool pentru consum alimentar, în județul Covasna. Pe 3 și 4 ianuarie 2013 au avut loc mai multe percheziții domicilare la patru locații din județul Covasna, iar aici polițiștii au găsit două instalații artizanale folosite în transformarea alcoolului, 296 litri de alcool etilic provenit din spirt sanitar și documente care atestau achiziționarea alcoolului sanitar, emise de un centru comercial din Brașov.

Organele de cercetare au stabilit că prejudiciul adus statului este de 1.222.510 lei, adică aproximativ 271.000  de euro.

Din datele oferite de IPJ Brașov, covăsneanul a fost reținut de către polițiști pe 4 ianuarie, fiind acuzat de evaziune fiscală. Bărbatul a fost prezentat Tribunalului Braşov, pe numele lui fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, iar potrivit lui Liviu Naghi, bărbatul a depus ieri recurs, solicitând judecarea sa în stare de libertate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.