ACTUALITATE 9 martie 2010

Eşec CIADO la Sfântu-Gheorghe

de Covasna Media | 389 vizualizări

Deschis cu mare vâlvă în noiembrie 2009, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe, Centrul Info - un proiect al Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) - a fost închis după nici trei luni de funcţionare. Proiectul „Fă-ţi prieteni reali, nu doar virtuali!”, lansat odată cu deschiderea Centrului de la Sfântu Gheorghe, nu a supravieţuit nici el.

La deschiderea Centrului Info, director al acestuia fusese numit Alexandru Roşca, care la acea vreme spunea că Centrul avea să încerce să păstreze o permamentă interacţiune cu comunitatea din judeţ, astfel încât să se ajungă la un adevărat lanţ al proiectelor derulate în comun.

Din noiembrie 2009 şi până în prezent s-au scurs doar patru luni şi, după o inactivitate resimţită din plin, Centrul a încetat, practic, să mai existe, Alexandru Roşca retrăgându-se din funcţia de director în luna februarie.

„Am renunţat la acea funcţie deoarece nimic din ceea ce s-a prezentat la lansarea Centrului nu s-a materializat. A existat şi o lipsă de finanţare, dar cauza eşecului au reprezentat-o şi alte motive interne, cum ar fi faptul că, de la punctul iniţial, în care vorbeam de lupta anti-droguri, s-a ajuns să fim transformaţi în agenţi de turism sau de asigurări. Am preferat să renunţ, în cele din urmă”, a declarat Alexandru Roşca.

Potrivit acestuia, chiar dacă scopurile Centrului nu s-au materializat, interes din partea diverselor ONG-uri a existat, multe astfel de organizaţii interesându-se de diverse variante de colaborare cu CIADO.

„Fă-ţi prieteni reali, nu doar virtuali!” îşi propunea, la data lansării, să informeze tânăra generaţie, adolescenţii, despre petrecerea timpului liber în tabere şi vacanţe, cu prieteni reali şi nu virtuali, despre riscurile consumului de droguri, oferind ca alternative participarea la jocuri interactive reale, de socializare şi informare asupra drepturilor şi obligaţiilor tânărului ca cetăţean European. Proiectul mai prevedea şi cuprinderea celor interesaţi în participări la evenimente artistice – teatru, spectacole de diferite genuri şi posibilitatea dialogării cu personalităţi ale lumii culturale, ştiinţifice, artistice, sportive şi academice. Întregul program s-ar fi derulat prin CIADO şi Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România (ANCCSR), cele două entităţi finanţând 30% din valoarea programului, restul revenind beneficiarilor .

Monica Rizea

Teme articol: CIADO esec
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.