ACTUALITATE 24 august 2014

Elevii covăsneni la Navo Pontica 2014 [FOTO]

de Covasna Media | 228 vizualizări

Palatul Copiilor Sf. Gheorghe, Clubul Copiilor Întorsura Buzăului și Școala Gimnazială Barcani au participat în perioada 19-23 august la un prestigios concurs național sportiv – turistic – Navo Pontica 2014 – concurs național inclus în CAEN al M.E.N. și organizat de Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Năvodari.

Navo Pontica, un brand al concursurilor sportiv turistice din țară, este finalizarea unor șiruri de activități educative extrașcolare care încep pe munte la Aiud, trec prin Carpați cu un alt concurs prestigios și anume Pui de Brad – organizat de C.C. Întorsura Buzăului și prin Dunăre unde se desfășoară concursul Danubius – P.C. Brăila ajunge la Năvodari cu probe specific marinărești cum ar fi înot contra timp – ani de zile câștigat de Palatul Copiilor Sf. Gheorghe prin Kerekes Gergő, ștafetă înot, sporturi nautice, pescuit sportiv – dominat clar de Clubul Copiilor Întorsura Buzăului – parcurs aplicativ marinăresc, tetratlon marinăresc și normal probe cum ar fi cea de ecologie, artistică, îndemânare, gastronomie tradițională și evident proba surpriză. Au participat 13 județe și normal județul Covasna cu 3 echipaje.

A fost un concurs foarte reușit ca și celelalte enumerate mai sus cu multe răsturnări de situație și aici mă refer în special la clasamentul general, multe fețe frumoase și plină de bucurie.

Timp de 5 zile concurenții au avut parte de un climat sportiv dar serile au fost încântate de o formație de muzică ușoară în plină ascensiune și bine cunoscută în rândurile tinerilor – Youvenis Group – de la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului, normal au mai cântat și celelalte formații recent înfiinţate tot de la Clubul Copiilor Întorsura Buzăului.

În general a fost o organizare foarte reușită și merită felicitări, iar tabăra de la Năvodari este ideală pentru petrecerea timpului liber atât organizat și nu numai.

Iată rezultatele cele mai importante:

Parcurs Aplicativ: Clubul Copiilor Înt. Buzăului: locul 1

Ştafetă Înot: Clubul Copiilor Înt. Buzăului locul 2

Înot contra timp: Locul 1 Kerekes Gergő - P.C. Sf.Gheorghe; Locul 2 Cosmina Popica - C.C.Int. Buzăului

Pescuit sportiv: Clubul Copiilor Înt.Buzăului: locul 1

Orientare sportivă de noapte: P.C.Sf.Gheorghe: locul 1; C.C.Int. Buzăului: locul 3; Sc. Gimn. Barcani: locul 3.

Tetratlon sportiv: Sc.Gimn.Barcani: locul 2; P.C.Sf.Gheorghe: locul 3

Clasament general: Clubul Copiilor Int. Buzăului: locul 3; P.C. Sf.Gheorghe locul 5; Sc. Gimn. Barcani: locul 6.

Mulțumim organizatorilor pentru invitație, profesorilor pentru dăruire, copiilor pentru participare și părinților pentru încredere și Inspectoratului Școlar Județean Covasna, M.E.N. pentru sprijinul acordat.

Kerekes Jenő

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.