ACTUALITATE 14 martie 2012

EDITORIAL. Premierul începe să devină incomod

de Dumitru Manolăchescu | 71 vizualizări

Două informaţii importante am reţinut din presa de ieri: 1. ciocolata (dulciurile în general) la micul dejun compune o dietă echilibrată, 2. În satul Crâng, din judeţul Teleorman, la recensământul din toamna anului trecut s-au descoperit 74 de maghiari... Informaţii cu totul neaşteptate, aproape incredibile în raport cu ceea ce ştiam eu până acum despre diete şi maghiarii din România.

Dar surpriza a trecut repede, pentru că mi-am aruncat ochii pe nişte comentarii (mă distrează să văd până unde merge manipularea pe site-urile ziarelor centrale) care îl vizau pe premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Nicio vorbă despre ce face şi cu ce se ocupă omul acum, cum îşi onorează sau dezonorează funcţia, totul era despre ce-a făcut el pe vremea UTC-ului, sau când era mare şef la Externe sau director la SIE.

Nu înghit sub nicio formă atacurile imunde la persoană, bazate pe informaţii din „surse” de nimeni ştiute. Faptul că MRU a fost membru UTC dar n-a devenit şi membru PCR nu poate fi o acuzaţie decât pentru minţile bolnave ale postacilor plătiţi de trustul Voiculescu sau altele interesate în a-l denigra pe posibilul viitor candidat la preşedinţie Mihai Ungureanu. Pentru că, e clar, dacă va urca în sondaje, campania împotriva lui se va acutiza, căpătând forme groteşti, greu suportabile de nişte oameni normali.

Nu prea au cu ce să-l prindă la „colţul” corupţilor şi-atunci atacă în stilul „fostului” Vadim Tudor: *MRU este, bineînţeles, evreu – ceea ce, din start, devine o acuză esenţială; adică nu putem găsi noi un român verde, ca Voiculescu, Antonescu, Ponta, să-i votăm preşedinţi?! Am ajuns să ne „facă” un evreu?! Habar n-am dacă premierul e sau nu e evreu, dar dacă e, cu atât mai bine, poate că are ceva din talentele înnăscute ale strămoşilor şi scoate ţara asta din mizeria în care ne-au băgat nişte prim-miniştri şi preşedinţi români adevăraţi. *MRU este mason, ceea ce iarăşi e o nefericire, o conspiraţie şi-o nenorocire pentru românii verzi. Habar n-am dacă premierul e mason, dar dacă e înseamnă că are spirit de constructor şi relaţii în nişte cercuri financiare, inclusiv internaţionale, de care mulţi alţii ar vrea să se apropie şi nu pot.

Aşadar, în România continuă „teroarea” etniei, rasei sau credinţei? N-are voie nimeni să ocupe o funcţie importantă în stat dacă nu are dosarul de cadre curat, dacă nu e rasă pură de român verde din tată-n fiu?! Mi-e greu să cred că am coborât din nou la epoca tristă a intoleranţei cadriste. Cred mai degrabă că e vorba de rătăcirile unor minţi „lucrate” în laboratoarele Media din dotarea trustului de presă al unui turnător dovedit al fostei Securităţi. Cu care, să vezi minune, corifeilor Opoziţiei nu le e ruşine să se afişeze şi pe care îl protejează ca pe o valoare naţională... Ăsta da patriotism luminat, asta da atitudine demnă, de viitori posibili conducători ai românilor! Păi ce altceva să înţeleagă „postacii” din Turnul Babel românesc în care se înghesuie, la grămadă, valori şi nonvalori, foşti colaboratori ai Securităţii şi victimele lor, români verzi şi puri ca apa de izvor şi alţii „vânduţi” ruşilor, evreilor, masonilor, ungurilor...!?

Manipulare multă, din ce în ce mai multă în Media, susţinută, alimentată şi încurajată iresponsabil de partide politice care vor la Putere prin orice mijloace. Va fi un an în care mi-aş dori să adorm prin aprilie, după Paşti şi să mă trezesc abia prin decembrie, înainte de Crăciun. Să nu mai văd şi să nu mai aud toate mizeriile, lăturile şi porcăriile pe care şi le vor vărsa unii altora în cap cu determinare şi talent, năucind şi mai mult o populaţie şi-aşa abulică.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.