ACTUALITATE 22 septembrie 2011

EDITORIAL. Criză scurtă de independenţă conservatoare

de Dumitru Manolăchescu | 126 vizualizări

Se duce dracului ţara asta dacă se destramă bunătate de Uniune Social Liberală! Pleacă Partidul Conservator, oameni buni, dispare din schemă Dan Voiculescu, cel dintâi turnător al Patriei! Adevărată dramă naţională, nimeni nu-şi imaginează viitorul nostru fără nişte conservatori bine aşezaţi la cârma bărcii găurite plutind haotic pe marea învolburată... Sunt la un pas de-o fandaxie lacrimogenă, dar să depăşim momentul şi să gândim logic şi rece.

Păi ce mama cucului face Opoziţia dacă se încordează Voiculescu şi nu-i mai lasă pe toţi competenţii neamului să înjure în direct la Antene?! Le ajunge, oare, doar Realitatea pentru câte cazane cu lături au de turnat în capul celor de la Putere? N-aş crede, campania nici n-a început bine, e mare nevoie de lătrătorii de la Antene, aşa că n-aş paria nici măcar un leu pe divorţul dintre Dan „Felix” Voiculescu şi celelalte două partide din USL. Ponta a ţinut, probabil, să-i arate lui Băsescu că s-a maturizat şi că poate decide de unul singur (Antonescu nu contează, el n-are decât o idee, şi-aia fixă, să ajungă preşedinte, nu-l interesează nimic altceva...) şi-a dat peste alt imberb, preşedintele pe hârtie al conservatorilor, care a făcut o criză de independenţă şi-a jurat că PC va merge singur la alegerile locale în toată ţara.

După care, la nici două zile de la intempestivele declaraţii belicoase, au început nuanţările, ceva de genul „nu că că, dar că că...”. Şi de-o parte, şi de alta, dar cu siguranţă pace se va face între cele două... trei partide. Nu va ieşi nimeni din USL, dimpotrivă, tot mai mulţi se vor lipi de Uniune în speranţa unei victorii clare în alegeri şi a împărţirii care va urma. Şi în materie de lipire, să recunoaştem, Partidul Conservator şi Dan Voiculescu au îndelungată experienţă, folosită spre binele şi prosperitatea poporului român...

În micul şi jucăuşul nostru judeţ, tristul şi degrabă reparabilul divorţ n-a produs nicio emoţie, nici măcar printre cei trei membri ai filialei PC, aflaţi de veghe la Fundaţia care-i apără pe români împotriva abuzurilor statului român – vândut, după cum bine ştiţi, UDMR, PPMT, PCM, lui Viktor Orban şi altor entităţi maghiare din ţară şi de peste hotare. Oamenii muncii şi-au văzut de muncile lor, conservatorii de abuzurile lor, în vreme ce liberalii covăsneni îşi pregătesc candidaţii la primării şi consilii locale, pesediştii se fac că lucrează, iar democraţii fac tainice săpături în căutarea timpului pierdut...

Este un tablou veridic al „realismului capitalist” cu care ne-am căpătuit în 20 de ani de orbecăială politică, economică, socială, etnică şi religioasă. Orbecăială atât de evidentă, încât până şi DEX-ul limbii române a reuşit să-i încurce pe romi cu ţigani, pe evrei cu jidani, pe unguri cu bozgori, pe români cu rromi... Jignitor, ofensator, peiorativ. Prin urmare, nepermis într-o Europă  atât de tolerantă cu românii şi câinii. Aşteptăm noul tiraj al DEX, în care fiecăruia i se va da după bunătatea inimii sale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.