ACTUALITATE 11 mai 2022

Echipamente noi pentru Brigada Voluntară de Pompieri din Estelnic

de David Leonard Bularca | 955 vizualizări

Investiția s-a realizat cu ajutorul Consiliului Județean Covasna 

Brigada Voluntară de Pompieri din Estelnic a primit echipamente noi pentru a reuși să-i ajute pe cei aflați la nevoie într-un mod mult mai profesionist. Totodată, a fost renovat și acoperișul sediului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna covăsneană, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a primăriei din Estelnic. 

Suma totală care s-a plătit pentru achiziționarea noilor echipamente a fost de 41.758 de lei, din care jumătate a venit de la Consiliul Județean (CJ) Covasna, iar cealaltă jumătate a fost asigurată din bugetul localității, ne-a informat primarul din Estelnic, Salamon Balázs.

În total, au fost cumpărate 10 costume de pompieri NOMEX, cu trei straturi; 15 perechi de mănuși de pompieri profesionale; 15 perechi de cizme din piele; 15 căști PSI cu vizor; 10 furtunuri de pompieri tip C și o țeavă de refulare de tip C. 

„Dragi consăteni, la sfârșitul anului trecut am reușit să cumpărăm echipamente pentru Brigada Voluntară de Pompieri din Estelnic. Investiția noastră a fost susținută de Consiliul Județean Covasna, datorită căruia am cumpărat îmbrăcăminte de protecție, mănuși, cizme, furtunuri și un radiator. Cu ajutorul acestor instrumente, echipa de pompieri îi va putea ajuta pe cei aflați în dificultate într-o manieră mult mai profesionistă în cazul unor eventuale incendii”, se arată pe pagina de Facebook a primăriei din Estelnic.

„Lucruri necesare au fost achiziționate la Estelnic cu sprijinul Consiliului Județean Covasna. Să sperăm că trebuie să le folosească cât mai puțin”, a scris, tot pe Facebook, și președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

În perioada următoare, pompierii voluntari din Estelnic vor participa la un concurs de profil, dar și la un exercițiu prin care vor putea acumula mai multă experiență în domeniu. 

„Anul acesta a fost renovată și reacoperită structura acoperișului Secției de Pompieri Voluntari, protejând astfel clădirea de condițiile meteo nefavorabile. La începutul lunii iulie, echipa va participa la un concurs organizat pentru pompierii voluntari, iar înainte de asta vor participa la un exercițiu unde pot acumula experiență. Continuăm să muncim”, au mai transmis reprezentanții comunei Estelnic. 

Precizăm că mesajele autorităților pe acest subiect au fost traduse și adaptate din limba maghiară în limba română de redacția Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro. 

Sursa foto: Facebook/Primăria Comunei Estelnic

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.