ACTUALITATE 10 ianuarie 2013

După urs, şi vulpile se plimbă prin oraș

de Székely Emőke | 44 vizualizări

După urs, şi vulpile se plimbă prin orașMai mulți cititori ai ziarului nostru ne-au semnalat faptul că au văzut vulpi care se plimbau pe străzile din Sfântu Gheorghe. Patrupedele au fost văzute, filmate și fotografiate în zona Simeria, în jurul Stadionului, pe strada Presei sau strada Salcâmilor. Fenomenul vine după ce în vara anului trecut un urs se plimba nestingherit pe străzile din municipiu.

Dat fiind faptul că vulpile și-au făcut curaj și au intrat în zonele locuite, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a cerut autorizație de la Primăria Sfântu Gheorghe pentru a le împușca. Directorul DSVSA, Sikó-Barabási Sándor, a declarat că măsura este de prevenire. Cu toate acestea specialiștii îi îndeamnă pe cetățeni să fie precauți, să își vaccineze animalele de companie cu ser antirabic, iar în cazul în care sunt zgâriați sau mușcați de animale să se prezinte la medic.

În județul Covasna au avut loc mai multe campanii de vaccinare antirabică a vulpilor, turbarea în cazul acestor animale fiind mai frecventă pentru că ele locuiesc în vizuine unde se bat, se mușcă între ele și astfel transmit boala. Anul trecut în județ au fost înregistrate mai puțin de zece cazuri de animale turbate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.