ACTUALITATE 3 februarie 2013

Dumitru Marinescu după învestirea în funcţia de prefect: „Legea nu poate fi negociată”

de Monica Vrânceanu | 377 vizualizări

Noul prefect al judeţului Covasna vrea linişte, comunicare şi dezvoltare.

Dumitru Marinescu după învestirea în funcţia de prefect: „Legea nu poate fi negociată”Noul prefect al judeţului Covasna, Dumitru Marinescu, a fost învestit sâmbătă în funcţie. La ceremonie au luat parte ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, fostul prefect Codrin Munteanu, liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, reprezentanţi ai serviciilor deconcentrate şi primari PSD. Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a fost reprezentat de cei doi vicepreşedinţi Henning László şi Nagy József, însă din partea PNL nu a fost nimeni prezent, la fel cum nici primarul Antal Árpád nu a luat parte la ceremonie. După depunerea jurământului, Dumitru Marinescu a vorbit despre intenţia de a continua munca de verificare a legalităţii actelor, conform atribuţiilor prefectului. Marinescu şi-a exprimat dorinţa unei mai bune comunicări cu autorităţile locale, astfel încât în judeţ să existe o atmosferă lipsită de tensiuni.

Astfel, Dumitru Marinescu a subliniat că „legea nu poate fi negociată”, dar a insistat pe faptul că va avea o altfel de abordare decât predecesorul său Codrin Munteanu. În opinia lui Marinescu, o abordare diferită este necesară în relaţiile cu autorităţile locale şi implicit în cele cu comunitatea maghiară, astfel încât judeţul să urmeze o cale firească spre dezvoltare.

„Urmează să am discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, să stabilim tot ce ţine de sensibilităţi şi de ceea ce trebuie să facem, de o parte şi alta. Vor exista discuţii şi, în funcţie de dorinţele lor, în funcţie de lege, le vom putea sau nu satisface dorinţele. În primul rând îmi doresc linişte în judeţul Covasna, mai ales că sunt născut aici, cunosc problemele, sensibilităţile. Cred că dialogul rezolvă şi detensionează multe probleme. (…) În al doilea rând, trebuie să ne gândim la dezvoltarea judeţului, care ne interesează pe fiecare, poate mai mult decât unele mici sensibilităţi”, a declarat noul prefect.

În ceea ce priveşte procesele pe rol pe care fostul prefect Codrin Munteanu le lasă în urmă – pe cauze intentate autorităţilor locale, Dumitru Marinescu a spus că nu le va retrage, arătând că „legea e lege”.

Noul prefect de Covasna, Dumitru Marinescu, are la activ trei mandate de primar în comuna Vâlcele. De profesie inginer, Marinescu a absolvit şi cursurile Institutului Naţional de Administraţie (INA), iar după ce în iunie 2012 a pierdut Primăria Vâlcele în faţa candidatului UDMR, a ocupat funcţia de director adjunct în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Covasna. În ceea ce priveşte activitatea politică, Marinescu a fost în ultimii ani prim-vicepreşedinte al PSD Covasna, funcţie din care a demisionat, retrăgându-se de altfel şi din calitatea de membru al social-democraţilor. Numirea lui Dumitru Marinescu la Prefectura Covasna are caracter temporar.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.