ACTUALITATE 5 noiembrie 2012

DSVSA cere respectarea legii

de Székely Emőke | 169 vizualizări

Proprietarul automatelor de lapte sigilate acum o săptămână a fost amendat cu 40.000 de lei.

Disputele legate de sigilarea mai multor automate de lapte din Sfântu Gheorghe continuă, după ce proprietarul acestora susţine că a respectat toate prevederile legale.

Șeful Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, Sikó-Barabási Sándor, spune că sigilarea automatelor de lapte aflate în proprietatea lui Bartha Ferenc s-a făcut prin respectarea legii. „Proprietarul acestor automate de lapte nu este înregistrat la Registrul Comerțului, așadar nu este persoană juridică. Cu toate acestea vinde laptele de parcă ar fi, așadar a ales o cale de mijloc. Domnul Bartha nu are autorizație pentru automatele de lapte, din cele 5 astfel de utilaje a înregistrat unul singur în 2008, dar legea s-a schimbat între timp, așadar și înregistrarea acestuia ar trebui reînnoită. Noi nu am făcut altceva decât să respectăm legea. De asemenea, l-am chemat în mai multe rânduri să vină și să aducă actele necesare intrării lui în legalitate, dar el interpretează legea așa cum vrea și vede doar articolele care îi convin, nu și legea în ansamblu” – a declarat Sikó-Barabási Sándor.

Limita admisă de germeni, mult depăşită

Acesta a mai spus că inspectorii DSVSA au prelevat lapte din automate pentru a verifica produsul în laborator, iar testele au dovedit că acesta este murdar, cu un număr total de germeni mult peste limita admisă.

„Acum lumea este supărată pe noi pentru că am sigilat automatele de lapte, dar dacă cineva s-ar fi îmbolnăvit de pe urma consumului ar fi întrebat unde au fost organele competente, de ce nu au făcut nimic pentru ca laptele să fie retras de la comercializare?” – este de părere directorul adjunct din cadrul DSVSA Covasna, Nemes Imre.

Inspectorii DSVSA au sigilat automatele, dar degeaba, sigiliul a fost rupt, iar clienții pot cumpăra lapte nestingheriți. „Domnul Bartha ne-a spus că sigilul a fost rupt de către clienți, lucru pe care nu îl contestăm pentru că nu este de competența noastră. Mă întreb însă dacă tot clienții au fost cei care au umplut automatele cu lapte pentru ca mai apoi să poată cumpăra…” – spune Sikó-Barabási Sándor.

Vă reamintim că săptămâna trecută DSVSA a sigilat mai multe automate de lapte din Sfântu Gheorghe ale căror funcțiune nu era în conformitate cu legislația în vigoare. Între timp, proprietarul acestora, Bartha Ferenc, a fost amendat cu suma de 40.000 lei și a fost sesizată poliția în acest caz pentru că ruperea sigilului constituie infracțiune.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.