ACTUALITATE 5 decembrie 2012

Drumurile naţionale, pregătite pentru ninsori

de Monica Vrânceanu | 312 vizualizări

Drumurile nationale, pregatite pentru ninsoriPrimele ninsori au căzut deja în județul Covasna – au început în orașul Covasna, au continuat la Întorsura Buzăului și Baraolt, iar în cele din urmă aseară a nins și la Sfântu Gheorghe, unde zăpada s-a și așezat câțiva centimetri. În vreme ce firmele locale de salubrizare dau asigurări că sunt pregătite pentru intervenții – inclusiv Tega Sfântu Gheorghe, și cei de la Drumuri Naționale s-au pregătit, atât cu utilaje cât și cu materiale antiderapante.

Șeful Secției Drumuri Naționale Covasna, Sorin Stoican, a declarat că utilajele pentru curățarea drumurilor naționale din județ sunt pregătite să intervină atunci când situația o va cere, la fel și materialele antiderapante. Mai prost stăm însă la parazăpezi, unde de câțiva ani încoace ducem lipsă pentru câțiva kilometri buni de drumuri.

„Iarna și ninsorile pot veni liniștite, pentru că suntem pregătiți cu utilaje și ceea ce e necesar; ca și în anii trecuți, ducem lipsă de parazăpezi – nu avem destule, dar ne vom descurca cumva”, a spus Stoican.

Potrivit lui Sorin Stoican, din experiența anilor trecuți reiese că cele mai problematice puncte de pe drumurile din județ sunt cele de la intersecția Reci, DN 12 Sfântu Gheorghe – Ghidfalău, precum și unele puncte pe zona Târgu Secuiesc. Din păcate însă, deocamdată nu există bani pentru investiții în achiziționarea de parazăpezi, așa că cei de la Drumuri Naționale se vor descurca cu ce au, adică cu cei 4 kilometri de parazăpezi – asta în condițiile în care ar mai fi necesari măcar vreo 20 de kilometri. Prin urmare, drumarii vor amplasa doar în punctele cu adevărat critice, urmând ca în cazul unor situații cu adevărat dificile să intervină direct cu utilajele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.