ACTUALITATE 6 ianuarie 2015

Două reprezentaţii „T/Ţara mea” la TAM

de Covasna Media | 118 vizualizări

Spectacolul este cea mai bună piesă românească de teatru din 1997, premiu acordat de UNITER şi Casa Regală a României

Teatrul „Andrei Mureşanu” are deosebita plăcere de a vă invita duminică – 11 ianuarie la ora 19.00, şi luni – 12 ianuarie la ora 18.00, la spectacolul celei mai bune piese românești de teatru din 1997 – „Tara mea”, de Radu Macrinici –, premiu acordat de UNITER şi Casa Regală a României. Spectacolul va avea loc la Sala Mare a Teatrului.

În spectacol este vorba despre o fetiță îndrăgostită de țara ei, iar acțiunea se petrece în zilele premergătoare Revoluției din 1989. Dragostea acesteia pentru țară este aproape carnală, fizică, și se transformă într-o dezamăgire imensă când vede ce se întâmplă. Și pentru că tinerii gândesc altfel decât adulții, ea, Ela, fetița de 13 ani, găsește vinovată țara pentru ce se întâmplă. Nu poate să discearnă cine a făcut răul, pentru ea țara a făcut răul și printr-o compunere își dă seama că inconștient a scris țara fără codița de la ț. Și întreabă: „tara… tara mea o fi însemnând ceva, tovarășă profesoară?”

Tatăl copilei este securist și pentru că nu are un birou unde să bată când anchetează, bate acasă. Are o cameră a lui și își trimite soția și fetița la plimbare în timp ce el primește „musafirii”. Spectacolul lovește. Cei care au trăit acele vremuri sunt loviți de amintiri și de realitatea pe care poate au vrut sau vor să o uite, iar cei tineri sunt loviți de informație, și inevitabil se întreabă „Chiar așa a fost?”. „E un text dur, a fost un text important în anii ’90, și un text care a fost blocat de două ori în teatre de foști securiști și informatori din teatru, de care încă mai e plină țara, care efectiv nu au mai vrut să continue repetițiile” – a declarat regizorul Radu Macrinici.

Distribuţia: Inna Andriucă și Nicolae Croitoru

Regia tehnică: Lidia Baciu

Lumini: Molnár Csaba

Sonorizare: Vajda Attila

Maşinişti: Gheorghe Tănase, Vasile Apostol, George Tănase, Cornel Vlăduceanu

Recuziter: Rodica Anton

Cabiniere: Gizella Ghibirdic, Elena Cernescu

Tâmplar: Zatyi Sándor

Asistent manager: Horaţiu Fâra

Un spectacol de Radu Macrinici

O producție a Teatrului „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe. Stagiunea 2014/2015

Rezervări bilete la telefon 0267 315 324, preţ întreg 10 lei, preţ redus 7 lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Dylan Flores a venit la Sepsi OSK

Acum 7 ore, 28 minute

Concert Mozart

Acum 8 ore, 13 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.