ACTUALITATE 11 martie 2011

Două incendii în câteva ore

de Monica Vrânceanu | 92 vizualizări

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a intervenit în seara de miercuri la stingerea unui incendiu izbucnit la o şură din Estelnic. Două echipaje de pompieri din cadrul Secţiei de Pompieri Târgu Secuiesc, împreună cu Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Estelnic, s-au deplasat la locul indicat, unde au constatat că incendiul cuprinsese acoperişul şurei din lemn. Pompierii au intervenit prompt, cu ajutorul localnicilor, ceea ce a dus la salvarea a 12 animale şi o căruţă, aflate în şura cuprinsă de flăcări.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, în incendiu au ars acoperişul şurei din lemn cu învelitoare din azbociment pe o suprafaţă de 150 mp, trei pereţi portanţi ai şurei - pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp, un perete despărţitor din lemn de 30 mp şi patru tone de fân.

Patru ore mai târziu, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe s-a deplasat la Valea Crişului pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie din lemn, flăcările ameninţând să se extindă la locuinţele învecinate.

Intervenţia pompierilor militari a dus la înlăturarea pericolului de propagare, astfel încât în urma incendiului produs probabil de efectul termic cauzat de coşul de fum neprotejat termic faţă de elementele de construcţie combustibile a ars magazia din lemn cu învelitoare din material plastic pe o suprafaţă de 8 mp.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.