ACTUALITATE 17 septembrie 2010

Două accidente de muncă mortale de la începutul anului

de Monica Vrânceanu | 49 vizualizări
La Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna au fost înregistrate în acest an 15 accidente de muncă, din care două au fost mortale. Potrivit directorului ITM, Silviu Crăciun, accidentele de muncă mortale s-au întâmplat unul în Ungaria și altul la Sfântu Gheorghe. Primul accident a implicat un șofer de TIR al unei firme din județul nostru, care venind spre România a fost implicat într-un accident cu un microbuz

La Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna au fost înregistrate în acest an 15 accidente de muncă, din care două au fost mortale.

Potrivit directorului ITM, Silviu Crăciun, accidentele de muncă mortale s-au întâmplat unul în Ungaria și altul la Sfântu Gheorghe. Primul accident a implicat un șofer de TIR al unei firme din județul nostru, care venind spre România a fost implicat într-un accident cu un microbuz tot din România, însă pe autostrada țării vecine. Cel de-al doilea accident de muncă mortal s-a petrecut în urmă cu câteva luni, victima fiind un angajat al societății de salubrizare Tega SA.

„Accidentul de la Tega s-a petrecut cu un muncitor care avea o alcoolemie destul de ridicată, căzând peste el o mașină-container”, a explicat Silviu Crăciun, arătând că respectiva victimă se afla în timpul programului de lucru.

Accidente de muncă soldate cu invaliditate nu au fost înregistrate niciunul, restul de 13 accidente încadrându-se la cele soldate cu incapacitate temporară de muncă și petrecându-se în domenii precum prelucrarea lemnului, confecții, agricultură, comerț sau construcții.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.