ACTUALITATE 23 martie 2020

Dosar penal în care este vizat medicul de la Spitalul Județean infectat cu COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 8279 vizualizări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe anunță că duminică a fost deschis un dosar penal în care este vizat medicul de la Spitalul Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf infectat cu COVID-19, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„În data de 22.03.2020 s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe un dosar penal în care s-a dispus, în aceeaşi dată, începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 alin.2 C.pen.

Organele de cercetare au reţinut că, un medic ginecolog din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyan Kristoff din mun. Sf. Gheorghe s-a aflat în cursul lunii martie 2020 în Austria şi, în data de 21.03.2020, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19.

În urma verificărilor, s-a stabilt că Austria este inclusă în zonele de risc pentru care există obligaţia izolării la domiciliu la revenirea în ţară.

În cauză, cercetările se efectuează de I.P.J. Covasna, Poliţia mun. Sf. Gheorghe, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe”, arată comunicatul de presă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe, transmis luni redacției Observatorul de Covasna. 

În cursul zilei de duminică, secțiile de Obsetrică - Ginecologie, Neonatologie și sala de nașteri au intrat în carantină. Conducerea spitalului anunța ieri că rezultatele testelor pentru personalul medical aflat în carantină au fost negative. Urmează să fie testați și pacienții care au fost cuprinși în carantina din spital.

Totodată, autoritățile transmit că cei care în ultima perioadă au intrat în contact cu angajații secțiilor amintite să se autoizoleze, împreună cu familia, la domiciliu 14 zile și să apeleze următoarele numerele de telefon puse la dispoziție de autorități: DSP Covasna: 0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426, ISU Covasna: 0755-740 427.

Alte detalii despre caz, aici: https://covasnamedia.ro/stirea-zilei/medic-infectat-cu-covid-19-trei-sectii-ale-spitalului-judetean-in-carantina

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.