ACTUALITATE 1 septembrie 2011

Donaţii, concursuri și concerte la Zilele Covasnei

de Monica Vrânceanu | 93 vizualizări

Acest sfârșit de săptămână aduce o nouă ediție a Zilelor Covasnei, o sărbătoare care promite trei zile de distracție – concerte, dansuri, expoziții, demonstrații gastronomice și diverse concursuri.

Potrivit vicerimarului Thiesz Janos, în ediția 2011 a Zilelor Covasnei există mai multe momente demne de urmărit, iar printre acestea se numără decernarea Premiilor Pro Urbe, ce va avea loc sâmbătă de la ora 15 la Hotel Hefaistos.

Autoritățile covăsnene vor înmâna flori și diplome de recunoaștere pentru activitatea profesională către trei personalități ale orașului – medicul ginecolog Petre Condrea, educatoarea Fabian Martha și preotul romano-catolic Kovacs Gabor.

În aceeași zi, la Casa Căsătoriilor din Primărie vor fi celebrate 16 cupluri care în această perioadă aniversează 50 de ani de la căsătorie – Nunta de aur; cuplurile vor fi așteptate aici cu flori, felicitări și șampanie, pentru a le vorbi celor prezenți despre secretul căsniciei durabile.

Covăsnenii nu vor uita nici de cea mai longevivă femeie din oraș - Csutak Etelka, care pe 5 septembrie va aniversa 101 ani de viață.

„Vom merge acasă la doamna Csutak, pentru a o felicita și pentru a-i duce un tort binemeritat, flori și șampanie”, a spus Thiesz Janos.

Cadouri de la oraşele înfrăţite

Manifestările de la Covasna vor fi asistate și de către o serie de reprezentanți ai orașelor înfrățite din Ungaria: Papa, Veszprem sau Gyula. În plus, oaspeții nu vor veni cu mâna goală, căci în vreme ce cei din Gyula vor dona stațiunii Covasna un bust al compozitorului Erkel Ferenc – ce va fi amplasat în Parcul din oraș, oaspeții din Papa vor aduce cu ei o mașină de intervenție pentru pompieri, care va completa astfel parcul auto al celor de la Situațiile de Urgență din Covasna.

”Suntem foarte bucuroși că vom primi încă o mașină de pompieri, cu aceasta orașul nostru urmând să aibă patru astfel de utilaje. Am mai primit o mașină în trecut, tot de la cei din Papa și știm că ne fac donații de calitate”, a mai spus Thiesz Janos.

În ceea ce privește programul general al sărbătorii, acesta este marcat de concerte și expoziții, iar sâmbătă urmează să aibă loc o expoziție de taurine, Concursul de gătit preparate vânătorești, spectacole folclorice, demonstrații sportive precum și o serie de concerte, dintre care cel mai așteptat este cel al trupei DJ Project – de la ora 22.00 în Parcul din centrul orașului. Ziua de duminică va fi destinată altor concursuri sportive, precum și tradiționalului bou la proțap – de la ora 13.00 în centrul orașului, în Valea Zânelor urmând să aibă loc un concurs auto în organizarea AutoCrono, iar seara să se desfășoare mai multe concerte, încheiate cu un spectaculos foc de artificii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.