ACTUALITATE 5 februarie 2015

Dominicană în şedere ilegală în Covasna

de Covasna Media | 64 vizualizări

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Covasna au organizat miercuri o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza de competenţă.

Cu această ocazie a fost depistată, cu şedere ilegală, o femeie în vârstă de 36 ani din Republica Dominicană.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că persoana în cauză a intrat în România în anul 2013, în baza unei vize turistice, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit ţara noastră, motiv pentru care i-a fost emisă o decizie de returnare prin care avea obligaţia să părăsească România în cel mult 15 zile.

În decursul termenului de valabilitate a deciziei de returnare, cetăţeana dominicană a solicitat o formă de protecţie în România, cerere care a suspendat de drept măsura dispusă anterior. Cererea de azil a fost respinsă în fază administrativă prin hotărâre, măsură contestată ulterior de aceasta, conform prevederilor legale.

Instanţa sesizată a respins definitiv plângerea formulată de cetăţeana străină. De la data pronunţării hotărârii definitive de către instanţa de judecată, aceasta avea obligaţia să părăsească, de îndată, România, însă nu s-a conformat şi a rămas în continuare pe teritoriul ţării noastre.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Covasna au dispus măsura îndepărtării sub escortă şi au condus-o la Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică, unde va fi cazată până la îndepărtarea de pe teritoriul naţional. La ieşirea din ţară, acesteia îi va fi instituit şi consemnul nominal de nepermitere a intrării pentru o perioadă de un an, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al Judeţului Covasna vor continua activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor. Facem apel către toţi cetăţenii străini de pe raza judeţului şi contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniu, invitându-vă să ne contactaţi pentru orice aspect legat de aplicarea prevederilor legale, la sediul biroului din strada Kőrösi Cs. Sándor, nr. 16, municipiul Sfântu Gheorghe, la numărul de telefon 0267307475 sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro.

Biroul pentru Imigrări al Judeţului Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.