ACTUALITATE 11 septembrie 2023

Doi pui adoptați de ziua porților deschise la Adăpostul de câini de la Câmpu Frumos

de Daniela Luca | 431 vizualizări

O nouă zi a porților deschise a fost organizată sâmbătă, 9 septembrie, la Adăpostul de câini din Câmpu Frumos. Bilanțul acțiunii arată așa: doi pui adoptați, dar și multe mângâieri, joacă și plimbare. Cu toate acestea, numărul mic de câini care au găsit un cămin permanent este îngrijorător, iar adăpostul rămâne în continuare aglomerat.

„Au fost adoptați doi puiuți. A fost bine, au fost și vizitatori, adoptanți, tineri care doresc să vină ca voluntari și să plimbe cățeii. Un cuplu a venit cu cățelul lor și s-au plimbat cu mai mulți căței din adăpost împreună cu al lor să vadă cum reacționează câinii, că doresc să adopte, dar vor «părerea» cățelului lor. Se mai întorc tot cu el să se plimbe până vor găsi acel câine care e compatibil și cu ei și cu cățelul lor”, ne-a spus președinta Asociației AMY, Pora Kinga.

Reprezentanții TEGA au precizat că în ultimii ani nu s-au făcut eutanasieri decât în situații excepționale, motiv pentru care adăpostul a devenit supraaglomerat.

O acțiune similară a avut loc la finalul lunii august. Și atunci au fost adoptați doi pui.

Statisticile TEGA arată că în 2021 au fost prinși 230 de căței și 143 au fost adoptați, în timp ce în 2022, 309 au fost prinși și 214 adoptați. În spatele cifrelor, însă, realitatea poate fi dură pentru unii dintre căței, care, deși luați în familii, ajung să fie închiși din nou în cușcă.

Adopția rămâne așadar singura șansă pentru cei peste 160 de câini din adăpost. Viitorii stăpâni sunt îndrumați să se gândească bine înainte de a lua o astfel de decizie și să se asigure că au timpul și resursele necesare pentru a îngriji și a oferi iubire necondiționată noilor membri ai familiei.

Adăpostul de câini din Câmpu Frumos deschide porțile pentru vizitatori în fiecare zi a săptămânii. Programul de vizită este următorul: luni - vineri: 10:00 - 18:00, sâmbătă - duminică: 10:00 - 14:00. Cei care doresc să afle informații suplimentare, pot suna la numărul de telefon 0769 065 095.

Sursă foto: Asociatia pentru caini fara stapan AMY/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.