ACTUALITATE 20 aprilie 2021

Doi bărbați reținuți pentru tăiere fără drept de arbori și tentativă de furt de arbori

de Covasna Media | 906 vizualizări

La data de 16.04.2021, în jurul orelor 22:30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Ilieni, împreună cu specialiști silvici din cadrul Ocolului Silvic Privat Hatod s-au deplasat într-o pădure de pe raza comunei Ilieni, în zona denumită Foglan, unde, urmărind zgomotul produs de un motofierăstrău, au observat două persoane care secționau material lemnos și așezau lemnele rezultate într-o grămadă.

La vederea polițiștilor și a organelor silvice cele două persoane au fugit. Polițiștii  au  prins și imobilizat una dintre cele două persoane, un tânăr de 21 de ani.

La data de 17 aprilie a.c., polițiștii au identificat și cea de-a doua persoană, un tânăr de 25 de ani.

În urma investigațiilor efectuate, cercetării locului faptei și efectuarea conducerii în teren cu cei doi bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor, polițiștii au identificat un număr de 24 arbori din specia gorun doborâți la sol, parțial fasonați la metru, prejudiciul estimat de organele silvice fiind de aproximativ 4700  de lei. 

Din cercetări a reieșit că la data de 16.04.2021, începând cu orele 15.00 până la momentul în care au fost surprinși de polițiști și de organele silvice, cei doi bărbați ar fi tăiat cu un motofierăstrău și pregătit pentru transport materialul lemnos găsit la fața locului.

Având în vedere aspectele constatate, față de cei doi s-a luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 ore. 

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tăierea fără drept de arbori și tentativei la infracțiunea de furt de arbori.

(Compartimentul Relații Publice al IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.