ACTUALITATE 4 noiembrie 2010

Doar Sănătatea a întrerupt munca la greva de ieri

de Monica Vrânceanu | 50 vizualizări

Aproximativ o sută de angajaţi din sistemul sanitar judeţean şi-au întrerupt ieri activitatea în cadrul grevei de protest iniţiată de bugetari împotriva reducerilor salariale.

Liderul CNSLR Frăţia şi Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că protestul a avut loc la spitalele orăşeneşti din Covasna şi Baraolt, precum şi la Spitalul de Cardiologie din Voineşti-Covasna. În aceste locaţii, oamenii au ieşit în curţile instituţiilor, în vreme ce în interiorul acestora s-au lipite afişe care anunţau întreruperea voluntară a activităţii pentru câteva ore.

„La Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe nu s-a ieşit pentru că nu a fost timp pentru organizare, aici fiind o structură mai mare, în vreme ce la Serviciul de Ambulanţă astfel de acţiuni sunt interzise din cauza urgenţelor care se pot ivi”, a declarat Vasile Neagovici, precizând că la Finanţe sau în administraţia publică programul nu a fost întrerupt pentru grevă.

Vasile Neagovici a mai arătat că aceste acţiuni care nu au avut o atât de mare amploare nu înseamnă că oamenii nu ar fi nemulţumiţi în continuare ci doar faptul că timpul de pregătire al protestelor a fost oarecum scurt. Liderul Sanitas Covasna a mai precizat că, pentru acţiunile viitoare va exista o organizare din timp, astăzi urmând să se pregătească deja protestele de săptămâna viitoare - fie pentru ziua de luni fie pentru cea de miercuri.

Revendicările bugetarilor cuprind revenirea la salariile de anul trecut, stoparea modificărilor din Codul Muncii şi condiţii de muncă decente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.