ACTUALITATE 16 decembrie 2021

Doar 21 de pacienți COVID-19 mai sunt internați la Spitalul Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 697 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe mai avea, potrivit datelor prezentate miercuri, 15 decembrie, 21 de pacienți COVID-19 internați pe secțiile unde se tratează această boală. Mai exact, 19 sunt pe secția de Boli Infecțioase COVID și doi la Terapie Intensivă. 

Cel mai recent bilanț al Spitalului Județean arată că 98% dintre cei 19 pacienți internați pe secția de Infecțioase sunt în stare gravă și au nevoie de oxigenoterapie. Trei pacienți internați pe această secție sunt vaccinați anti-COVID. 

Despre cei de la Terapie Intensivă, reprezentanții spitalului au spus că sunt în stare critică, dar nu au nevoie de intubare. Dintre aceștia, niciunul nu este vaccinat. 

În săptămâna 8-15 decembrie a.c. au fost înregistrate șapte externări la pacienți COVID, dar și patru decese în rândul persoanelor anterior diagnosticate cu această boală. Este vorba despre două femei și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 55 și 83 de ani, nevaccinați, care sufereau și de alte boli. 

În cazul bărbatului de 55 de ani, acesta a ajuns în stare gravă din Urgența Spitalului din Târgu Secuiesc, iar decesul a survenit în nici 24 de ore după ce a fost transferat la Sfântu Gheorghe. 

A venit cu o pneumonie COVID supra-infectată, bilaterală, foarte gravă și pe lângă asta, în timpul examinărilor am descoperit și un cancer renal de care nu avea cunoștință. Ceilalți pacienți aveau vârste de 81-83 de ani, toți cu hipertensiune arterială, unii cu pancreatită acută, obezitate. Niciun pacient dintre cei patru decedați nu era vaccinat anti-COVID”, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Roșu Mátyás. 

Cu o săptămână înainte, în perioada 1 - 8 decembrie, la SJU Covasna au fost înregistrate 14 decese asociate COVID-19, fiind vorba despre pacienți cu vârste între 15 și 86 de ani, toți nevaccinați.

Datele de săptămâna trecută au arătat că la Spitalul Județean erau internați 26 de pacienți COVID.

La fel ca și numărul îmbolnăvirilor la nivel județean și național, și numărul pacienților COVID internați în spital continuă să scadă. În urmă cu trei săptămâni, la SJU erau 53 de pacienți internați în stare gravă, în condițiile în care cu o săptămână înainte în grija medicilor erau 78 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus. 

În județul Covasna, miercuri incidența COVID era 0,60/1000 și erau 135 de cazuri active. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.