ACTUALITATE 28 iulie 2013

DNA cercetează autoritățile locale din Moacșa

de Monica Vrânceanu | 149 vizualizări

Concesionarea a 1,2 hectare de teren de lângă Lacul de la Pădureni este cercetată de ofițerii anticorupție

Ofițerii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) cercetează modalitatea prin care Primăria Moacșa a concesionat un teren din incinta Lacului de la Pădureni către un investitor ce dorește să amenajeze aici o bază de agrement.

Primarul comunei Moacșa, Bács Benke László, ne-a declarat că reprezentanții DNA au venit la Primărie la finele săptămânii trecute și au solicitat o serie de documente referitoare la Lacul de la Pădureni, inclusiv documente legate de modul în care autoritățile locale au concesionat 1,2 hectare de teren dimprejurul lacului către un investitor privat. Primarul susține că oficial nu a fost informat dacă este vorba despre un simplu control sau de vreun denunț, dar el crede că vorbim despre a doua variantă. Mai mult, edilul bănuiește că presupusul denunț a plecat de la unul dintre consilierii UDMR demisionari în luna aprilie.

Cei de la DNA au venit la Primărie și au solicitat o serie de documente. Le-am dat pe toate, că nu aveam ce ascunde, mai ales că recent am avut și control economic pe cheltuirea banilor publici. Din câte am înțeles, ar fi ceva legat de terenul concesionat de la Lacul Pădureni, dar nu am ce probleme să-mi fac, deoarece totul a fost realizat transparent, prin licitație: au fost două oferte, iar o comisie formată din șase membri – și din care eu nu am făcut parte, evident, a ales oferta cea mai avantajoasă pentru comună. Eu spun de pe acum că nu am încălcat legea, ba am fost chiar foarte atent, pentru că sunt nou în funcția de primar, nu-mi permiteam așa ceva, nu aveam cum să înșel pe nimeni”, ne-a spus primarul de Moacșa.

Lac Padureni Moacsa mai 2013 - 5

Potrivit primarului, se pare că DNA va analiza inclusiv componența comisiei care s-a ocupat de licitația pentru concesionarea celor 1,2 hectare de teren, iar conform unor zvonuri, unul dintre membrii comisiei nu ar mai recunoaște acum că a fost membru în aceasta.

„Se pare că s-au făcut tot felul de denunțuri, sesizări peste sesizări. Iată însă că cel care a câștigat dreptul de concesiune pe cinci ani dorește să dezvolte acolo o bază de agrement care ne-ar revitaliza zona și, din câte știm, a obținut toate avizele necesare în acest sens”, a mai spus primarul.

De ceva timp, Lacul de la Pădureni a devenit motiv de dispută între pescari și autoritățile locale. În vreme ce acestea din urmă vor să dea viață lacului și să amenajeze acolo o zonă de agrement, o asociație a pescarilor susține că are drept de folosință pe întregul luciu de apă și nu vrea să împartă lacul cu nimeni, mai cu seamă cu „deranjanții petrecăreți”. În plus, autoritățile sanitare susțin că apa lacului nu este sigură 100% pentru scăldat, iar în ecuație pot apărea pe viitor și agricultorii din zonă, care vor să finalizeze un proiect vechi, ce prevede că lacul este de fapt sursa unui sistem de irigații ce ar urma să fie pus la punct cu bani europeni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.