ACTUALITATE 19 august 2012

DJ 121, inaugurat oficial

de Székely Emőke | 232 vizualizări
Între Târgu Secuiesc și Covasna se circulă pe un drum nou. Atmosfera de sărbătoare a dominat evenimentele de inaugurare a DJ 121 de sâmbătă. Șirul tăierilor de panglică a început la Catalina, unde oficialitățile au încercat la pas noul drum în spatele unui grup...

Între Târgu Secuiesc și Covasna se circulă pe un drum nou.

Atmosfera de sărbătoare a dominat evenimentele de inaugurare a DJ 121 de sâmbătă. Șirul tăierilor de panglică a început la Catalina, unde oficialitățile au încercat la pas noul drum în spatele unui grup de bicicliști și a fanfarei din localitate. Inaugurări au urmat apoi la Imeni, Zăbala, Pava și Covasna.

Se lucrează și în vreme de criză

La inaugurările de sâmbătă au fost prezenți membri ai UDMR, printre care și liderul formațiunii, Kelemen Hunor, deputatul Olosz Gergely, președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, dar și mai mulți primari din zonă. Primarul comunei Catalina, Tusa Levente, a deschis șirul discursurilor spunând că reabilitarea drumului a fost posibilă datorită faptului că UDMR a fost la guvernare și a reușit să obțină fondurile necesare acestor lucrări.

Avem dreptul să sărbătorim

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că drumul nou reabilitat este rezultatul unei munci comune, și a subliniat faptul că DJ 121 este dovada faptului că formațiunea s-a ținut de cuvânt atunci când a spus că va reabilita acest drum. „Ne întrebăm dacă avem dreptul să sărbătorim în aceste vremuri grele, dar pot spune că da, pentru că am realizat un drum a cărui reabilitare a fost dorința unei comunități care ne-a acordat încredere prin vot. Trebuie să construim și în vremuri grele, fie că vorbim de un drum, de o școală sau o biserică. Așa cum într-o familie se sărbătorește un eveniment, așa trebuie să fie și într-o comunitate, să ne bucurăm atunci când am realizat ceva important” – a declarat Kelemen Hunor.

DJ 121 – exemplu de voință și efort comun

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a declarat că reabilitarea DJ 121 este un exemplu al faptului că prin voință și muncă se pot realiza lucruri care sunt în folosul tuturor. „Am început lucrările în martie 2011, iar după un an și jumătate am terminat reabilitarea acestui drum. Lungimea drumului reabilitat este de 17,1 km, am construit 2 poduri mari și 2 mai mici, 9 km de trotuar, 64 de podețe, iar amplasarea indicatoarelor reprezintă o premieră, întrucât toate sunt bilingve, inclusiv cele geografice” – a declarat Tamás Sándor. Cele două poduri mari se află la Catalina și Imeni, cele două mai mici sunt la Zăbala și Pava. Valoarea totală a investiției este de peste 15 milioane de euro.

Localnicii se bucură

La evenimentul de sâmbătă au fost prezenți și localnicii din Catalina, cei care folosesc zi de zi noul drum. Aceștia ne-au spus că au fost deranjați de lucrări, dar a meritat. De asemenea ne-au spus că au avut dubii în privința drumului, le-a fost frică de faptul că se vor termina banii, iar ei vor rămâne cu drumul în șantier cine știe cât timp. Acum însă zâmbesc pentru că au drum nou, poduri, podețe și trotuare noi. Un localnic ne-a spus că de acum nu va mai merge atât de des la service-ul auto pentru că drumul nu mai reprezintă un pericol pentru mașină. „Mergeam cu 30 de km la oră, dacă apăsam accelerația, deja era pericol atât pentru mine, cât și pentru mașină. A fost timpul să avem și noi un drum bun” – ne-a spus el.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 20 august 2012
OK,e un lucru bun si foarte bun,dar chiar era nevoie ca acea pamblica sa fie cu culorile "secuimii"? Chiar se nationalizeaza si asa ceva,o lucrare ca asta ? O fi facut drumul acela doar si doar din citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.