ACTUALITATE 15 iunie 2014

Directorul general adjunct al Companiei Regiotrans, în vizită la Târgu Secuiesc

de Covasna Media | 155 vizualizări

După cartografierea stării trecerilor la nivel cu calea ferată, la invitaţia secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, István Zoltán, directorul general adjunct al Companiei Regiotrans, Ion Nedea, a sosit în vizită la Târgu Secuiesc şi a convenit cu conducerea oraşului şi judeţului asupra reparaţiilor care sunt necesare la trecerile la nivel cu calea ferată.

Vineri, István Zoltán, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, însoţiţi de Bokor Tibor primarul municipiului Târgu Secuiesc şi deputatul UDMR Fejér László, precum şi în prezenţa directorului general adjunct al Companiei Regiotrans, s-au informat la faţa locului asupra reparaţiilor care trebuie efectuate la trecerile la nivel cu calea ferată, aflate pe raza oraşului.

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a arătat că la trecerea la nivel de la Ruseni, cu trafic intens, circulaţia este adeseori congestionată şi că această construcţie deteriorată generează probleme în fiecare zi pentru aproximativ 13 mii de şoferi.

Ioan Nedea a făcut promisiunea că procedurile oficiale vor fi demarate, cu ajutorul administraţiei judeţene şi a conducerii oraşului Târgu Secuiesc, şi că trecerile la nivel de cale ferată vor fi modernizate în cel mai scurt timp posibil, îmbunătăţind astfel siguranţa traficului. Potrivit directorului, la trecerea la nivel de la Ruseni este necesară o intervenţie de mai mare amploare, pentru că linia ferată s-a deformat, ceea ce impune schimbarea macazului şi a şinelor, pe o porţiune însemnată.

În cadrul şedinţei de lucru s-a discutat şi despre modalităţile de deviere a traficului pe timpul lucrărilor de reparaţie: s-a decis ca în timpul lucrărilor de la trecerea la nivel de la Catalina, traficul va fi redirecţionat pe strada Soarelui, iar în cazul trecerii la nivel de la Ruseni, vehiculele vor fi direcţionate spre strada Abatorului. Pe drumul care conduce spre Covasna, în principiu, lucrările pot fi terminate în câteva ore, în schimb, la Ruseni, este posibil ca traficul să fie redirecţionat pe drumul de ocolire paralel cu şoseaua. La trecerea la nivel din strada Abatorului este necesară nivelarea drumului care conduce spre linia ferată, lucrări ce vor fi executate de autorităţile locale.

Secretarul de stat István Zoltán a spus: „Cu ocazia vizitei efectuate acum două săptămâni în judeţ, au discutat cu conducerea Companiei CFR SA şi s-a clarificat în sarcina cui revine responsabilitatea reparării și modernizării infrastructurii din zona orașului. Din partea chiriaşului există bună intenţie şi am primit promisiuni pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii, la obţinerea autorizaţiei necesare contribuind atât autorităţile locale cât şi cele judeţene, iar lucrările vor fi demarate în două săptămâni.”

În perioada următoare, secretarul de stat doreşte să continue identificarea şi remedierea problemelor existente.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.