ACTUALITATE 24 august 2010

Dezvoltarea oraşului, în dezbaterea CL Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 113 vizualizări
Cele cinci obiective incluse în Planul Integral de Dezvoltare Urbană presupun investiţii totale de aproape 28 de milioane de lei Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe urmează să dezbată aprobarea mai multor proiecte din Planul Integral de Dezvoltare Urbană (PIDU), prin care mai multe obiective din zona centrală a oraşului urmează să fie modernizate şi reabilitate. Cele cinci obiective incluse în PIDU presupun investiţii totale de aproape 28 de milioane de lei, din care 15,1 milioane de lei se vor duce pe reabilitarea străzilor istorice ale oraşului.

Cele cinci obiective incluse în Planul Integral de Dezvoltare Urbană presupun investiţii totale de aproape 28 de milioane de lei

Consiliul Local (CL) Sfântu Gheorghe urmează să dezbată aprobarea mai multor proiecte din Planul Integral de Dezvoltare Urbană (PIDU), prin care mai multe obiective din zona centrală a oraşului urmează să fie modernizate şi reabilitate. Cele cinci obiective incluse în PIDU presupun investiţii totale de aproape 28 de milioane de lei, din care 15,1 milioane de lei se vor duce pe reabilitarea străzilor istorice ale oraşului.

Municipalitatea a calculat că pentru amenajarea unui părculeţ cu spaţii verzi pe strada Cimitirului este nevoie de 3,1 milioane de lei, iar pentru amenajarea mai multor spaţii pietonale din centrul oraşului sunt necesare 5,9 milioane de lei.

Prin PIDU, vor mai fi direcţionate 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea Casei Bene - clădire declarată monument istoric, pentru care e nevoie de lucrări temeinice, aflându-se într-o stare avansată de degradare.

Pentru că PIDU trebuie să cuprindă şi o latură socială, 1,5 milioane de lei vor fi folosiţi pentru reabilitarea Cantinei Sociale din Sfântu Gheorghe, care funcţionează într-o clădire veche din secolul 19, având neapărată nevoie de un nou acoperiş, de consolidarea structurii şi reabilitarea pivniţelor.

Potrivit viceprimarului Sztakics Eva, s-a dorit includerea în acest proiect şi a amenajării unor noi parcări pentru Sfântu Gheorghe, însă acestea nu au fost aprobate.

Proiectul PIDU va fi supus votului consilierilor locali peste două zile, iar dacă aceştia îl vor aproba cu sumele propuse, lucrările la unele dintre obiective ar putea începe din acest an.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 16

Adaugă comentariu
''panoramix'', 30 august 2010
PENTRU UNII CARE NU STIU SA SE EXPRIME SAU SA SCRIE ! SCRIETI MAI LA ZIARELE VOASTRE IN LIMBA MATERNA !
capcaunul, 29 august 2010
or fi romanii ciobani, dar le mancati branza de ani de zile ;)
Mihai Viteazu, 28 august 2010
Mihai Viteazu afost si ramane pentru noi,vechea meserie a Romani CIOBANI ca si cum a fost si Becali culura lui generala si cei sapte ani de acasa.
''panoramix'', 26 august 2010
Imi place replica lui capcaunul dar si finetea lui Janos Iuhas ! Statuia asta pe langa faptul ca este cea mai frumoasa din tot judetul ar maerita sa fie mutata din locul actual in locul ''monstrului citeste integral
Janos Iuhas, 26 august 2010
Eu cred ca mai trebuie sa treaca vreo 70 de ani sa se hotarasca ce si cum, primarul sa ticluiasca un plan sa dea jos statuia si sa puna una cu prietenul lui, Tamas Sandor iar "patriotii" romani sa citeste integral
capcaunul, 26 august 2010
cioban sau nu ,in fata lui,secuiul din grupul statuar tot cu caciula in mana ramane
Alex, 26 august 2010
Statuia acestui cioban nu are ce cauta in inima orasului!
Primar_la_Hetea, 25 august 2010
"Prietene" muta-ti tu statuiile cu " personalitatiile" maghiare la groapa de gunoi a orasului, ca la groapa de gunoi a istoriei sunt demult .
Mihai Viteazu, 25 august 2010
Sa facut multe in oras si mai trebuie pine ne ajunge plapuma. Cu piata mihai viteazu neam obisnuit,era normal daca era la Orko. Ptr.ca nu merita locul in Sfintu Gheorghe chiar in cenrtu hai sa mutam citeste integral
ionel, 24 august 2010
un singur lucru mai am sa va spun:la brasov steaua bucuresti a fost umilita la hochei in campionat de echipa locala(o echipa aflata la inceputul carierei)daca cineva se tine de treaba are succes,dar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.