ACTUALITATE 16 noiembrie 2009

Deşeuri la modă

de Covasna Media | 424 vizualizări
[singlepic=583,250,250,,left]Copiii de la Şcoala Generală Varadi Jozsef au fost implicaţi vineri într-o acţiune specială menită să-i aducă mai aproape de problematica mediului într-un mod mai original şi care să le capteze atenţia. Este vorba despre o „prezentare de modă” în cadrul căreia deşeurile de ambalaje au fost folosite pentru a crea costume speciale. Astfel, pungile din plastic s-au transformat în

Copiii de la Şcoala Generală Varadi Jozsef au fost implicaţi vineri într-o acţiune specială menită să-i aducă mai aproape de problematica mediului într-un mod mai original şi care să le capteze atenţia.

Este vorba despre o „prezentare de modă” în cadrul căreia deşeurile de ambalaje au fost folosite pentru a crea costume speciale. Astfel, pungile din plastic s-au transformat în fustiţe, sacii de rafie în rochiţe, iar hârtia în coifuri şi pălărioare pe care copiii le-au purtat în cadrul paradei.

„Coordonatorul programului, prof. Rabocskai, a făcut o prezentare despre problematica deşeurilor înainte de începerea paradei. Sunt convinsă că atât elevii, cât şi pedagogii şi părinţii au fost mai sensibili la informaţia „verde” într-un asemenea cadru plăcut şi creativ. Exemple bune există deci şi pot fi urmărite”, susţine Incze Reka, reprezentanta Inczenter, care se ocupă cu diverse acţiuni de mediu.

Tot ea mai amintit că în cadrul unei campanii verzi anterioare - „Să fim prieteni cu mediul nostru!” - a afirmat de mai multe ori că nu toate deşeurile trebuie considerate gunoi. Astfel, pe de o parte, arată Incze Reka, prin colectare selectivă obţinem materiale brute secundare - de exemplu, dacă din hârtie colectată selectiv se produce hârtie reciclată, atunci avem de-a face cu o procedură prietenă cu mediul, salvăm copaci, în plus economisim energie şi apă la fabricare.

De asemenea, nu toate deşeurile pot fi considerate gunoi, spre exemplu în multe gospodării un borcan de muştar după golire nu ajunge în gunoi, ci în cămară umplut cu gem sau zacuscă. „Acest lucru este cunoscut de toată lumea, dar sunt şi idei mai creative pentru reutilizare”, mai spune ea.

Ana Sidon

Teme articol: copii deşeuri moda
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.