ACTUALITATE 30 septembrie 2013

Deschidere de an universitar la Extensia UBB Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 154 vizualizări

Peste 200 de studenți au intrat în anul I

Aproximativ 200 de persoane – profesori și studenți, au participat luni la deschiderea noului an universitar la Extensia Universitară Babeș-Bolyai (UBB) din Sfântu Gheorghe. Deschiderea festivă a avut loc în aula clădirii Extensiei, din cartierul Simeria, iar la aceasta a luat parte inclusiv primarul Antal Árpád. Acesta le-a vorbit tinerilor despre importanța studiului și despre contribuția pe care o aduc ei înșiși la prestigiul orașului prin  faptul că aleg să studieze aici, acasă, în ideea de a-și construi apoi un viitor tot aici.

La rândul lor, reprezentanții Extensiei au vorbit despre necesitatea implicării tinerilor în ceea ce înseamnă învățământul superior și cât de importantă este menținerea acestuia la nivel local, mai ales în aceste vremuri în care, cel puțin la prima vedere, este mai tentantă munca pentru câștiguri imediate decât educația și formarea de profesioniști.

Anul univeristar s-a deschis însă cu un număr mare de noi studenți, atât la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, cât și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Astfel, la Administrarea Afacerilor au intrat în acest an 103 studenți – la nivel de licență și master cu predare în limba română și predare în limba maghiară, din care 60 pe locuri bugetate. Potrivit locțiitorului directorului Departamentului Administrarea Afacerilor, Laura Bogdan, departamentul are în total 283 de studenți.

Cifrele din acest an, în care avem peste 100 de proaspeți studenți, demonstrează faptul că tinerii se orientează spre Extensia UBB, care oferă cursuri la un nivel competitiv. Ne bucură faptul că tinerii au venit spre noi, convinși fiind de nivelul înalt de învățământ pe care îl asigurăm”, a mai spus Laura Bogdan.

Directorul Departamentului Administrație Publică, Székely Zsolt, ne-a declarat că aici există un total de 105 studenți în toți cei trei ani de studiu. În ceea ce privește anul I, există 29 de studenți la secția maghiară – din care 22 pe locuri bugetate și 19 la secția română, din care 15 pe locuri bugetate. În concluzie, toate locurile bugetate au fost ocupate, ceea ce înseamnă că, într-adevăr, Extensia este în continuare atractivă pentru tinerii noștri, ba chiar și pentru unii din județele învecinate – în special Harghita.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.