ACTUALITATE 31 august 2010

Declaraţii cu peripeţii la activităţile independente

de Monica Vrânceanu | 57 vizualizări
Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna a primit 701 declarații și a încasat 3.580 de lei din partea celor ce realizează venituri din drepturi de autor sau alte activități independente. Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că între 25 și 30 august au fost depuse 701 declarații, din care 531 la sediul AJOFM din Sfântu Gheorghe, restul la punctele de lucru din Târgu Secuiesc, Covasna

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna a primit 701 declarații și a încasat 3.580 de lei din partea celor ce realizează venituri din drepturi de autor sau alte activități independente.

Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că între 25 și 30 august au fost depuse 701 declarații, din care 531 la sediul AJOFM din Sfântu Gheorghe, restul la punctele de lucru din Târgu Secuiesc, Covasna și Baraolt, iar la Întorsura Buzăului niciuna, oamenii de acolo preferând să vină la Sfântu Gheorghe pentru depunere. Prin poștă au fost primite 24 de declarații.

”Multe dintre declarații au fost pline de erori de completare - ba în ceea ce privește numărul conturilor, ba legate de calculul valorii de 0,5%, ba de cel al venitului net realizat. În plus, am întâlnit situații în care oamenii au declarat venituri diferite la AJOFM și la Pensii, deoarece cotele de participare diferă, la Șomaj fiind de 0,5% și la Pensii mai mare, de 10,5%”, a explicat Kelemen Tibor.

Potrivit acestuia, au mai apărut și alte nereguli, cum ar fi una legată de avocați, căci în vreme ce Baroul Avocaților a anunțat că aceștia nu trebuie să depună astfel de declarații, însă pe de altă parte și ei sunt supuși regulilor Codului Fiscal.

”Nu am împărțit declarațiile în corecte sau incorecte pentru că nu avem o bază pe care să determinăm așa ceva. Le-am preluat pe toate, urmând ca declarațiile să fie completate pe parcurs la noile depuneri, deoarece legiuitorul nu a hotărât decât posibilitatea unei singure depuneri lunare, fără revizuiri”, a mai spus Kelemen Tibor.

Directorul AJOFM Covasna a atras atenția că astăzi, 31 august, nu se vor primi declarațiile de venituri, deoarece este închidere de lună, Agenția trebuind să centralizeze activitatea pe luna august, în vreme ce casieria este închisă.

Sursa foto: evz.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.