ACTUALITATE 2 martie 2010

Decizia ANI a rămas definitivă: Dorel Lungu - incompatibil

de Covasna Media | 772 vizualizări
03mar2010-lunguActul prin care de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) constata, în noiembrie 2009, starea de incompatibilitate a directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Dorel Lungu, a rămas definitiv, ca urmare a faptului că acesta nu a contestat documentul. 20 de zile de incompatibilitate ANI a constatat la finele anului trecut că Dorel Lungu s-a aflat

03mar2010-lunguActul prin care de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) constata, în noiembrie 2009, starea de incompatibilitate a directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Covasna, Dorel Lungu, a rămas definitiv, ca urmare a faptului că acesta nu a contestat documentul.

20 de zile de incompatibilitate

ANI a constatat la finele anului trecut că Dorel Lungu s-a aflat, între 25 mai şi 15 iunie 2009, în stare de incompatibilitate, ca urmare a faptului că a deţinut concomitent funcţia publică de director coordonator al AJOFM Covasna şi funcţiile de preşedinte al Oganizaţiei PD-L a oraşului Covasna, respectiv vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PD-L Covasna.

„Da, am aflat despre rămânerea definitivă a actului emis de ANI, acesta a fost transmis şi către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dar nu s-a luat deocamdată nicio măsură. Nu am ce spune prea multe, este vorba despre o perioadă scurtă de incompatibilitate, cauzată de faptul că deşi eu m-am restras din activitatea politică, PD-L Covasna a uitat să transmită acest lucru la Centru, iar atunci când ANI a efectuat verificările, a solicitat informaţiile de la Bucureşti. Cei de la organizaţia naţională PD-L nu ştiau că nu mai activez politic şi aşa s-a ivit incompatibilitatea”, a declarat Dorel Lungu cu privire la decizia ANI, adăugând că nu se pune problema returnării vreunei sume de bani din salariu, deoarece activitatea sa în carul PD-L nu a fost remunerată.

Potrivit ANI, în vederea asigurării transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, „persoanelor care execută un contract de management în cadrul instituţiilor publice le sunt opozabile prevederile cuprinse în Legea nr. 161/2003 ce privesc regimul juridic al incompatibilităţilor, conflictelor de interese, precum și celelalte norme și principii generale aplicabile funcţionarilor publici”.

În acord cu prevederile legale, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat starea de incompatibilitate constituie temei pentru eliberarea din funcţie sau, după caz, constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.