ACTUALITATE 7 martie 2022

Pacienții internați la SJU din Sfântu Gheorghe pe secțiile non-COVID pot fi vizitați

de David Leonard Bularca | 1069 vizualizări

La spitalul Județean de Urgență (SJU) „Fogolyán Kristóf”, din Sfântu Gheorghe, pot fi vizitați, începând de luni, 7 martie, pacienții internați pe secțiile non-COVID. Vizitele se pot face în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 15:00 și 16:00, au anunțat reprezentanții instituției medicale. Măsura va fi valabilă atât timp cât rata de infectare cu SARS-COV-2 la nivelul județului rămâne sub 4/1.000. Totodată, și pacienții internați cu COVID-19 pot fi vizitați, la fel ca până acum, cu programare prealabilă și anumite măsuri suplimentare de protecție.  

„Pacienții internați în secțiile non-Covid ale Spitalului Judeţean „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe pot primi vizita rudelor sau aparținătorilor pe perioada în care rata de incidență la nivelul județului Covasna este de sub 4/1000 de locuitori. Vizitele pe secții se fac în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 15:00 și 16:00, pacienții putând fi vizitați o singură dată pe zi, timp de 15 minute. Aparținătorii vor purta mască de protecție și botoși de unică folosință, își vor dezinfecta mâinile în prealabil și vor respecta indicațiile personalului medical”, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean sâmbătă. 

Accesul pe secția de neonatologie va rămâne însă în continuare interzis. 

„NU este necesară programarea sau completarea formularului de aprobare a vizitei pe secțiile non-Covid (...), iar în secția de Neonatologie accesul este în continuare INTERZIS”, au precizat aceștia. 

Vizitele pentru pacienții internați cu COVID-19 se fac în continuare cu programare

Regulile pentru vizitarea pacienților internați pentru că sunt infectați cu SARS-COV-2 rămân aceleași ca până acum. 

„Pacienții cu forme grave de Covid-19 pot fi în continuare vizitați de un membru al familiei, după aceleași reguli, respectiv la cerere și cu acordul medicului curant, în zilele lucrătoare, între orele 13:30 și 15:00, fiecare pacient putând fi vizitat zilnic de o singură persoană, cel mult 15 minute. Pe secțiile Covid-19, vizitatorului NU îi este permis contactul cu pacientul, este INTERZISĂ preluarea obiectelor personale de la pacienți sau introducerea de obiecte precum telefon mobil, brichetă, țigări, etc”, conform celor de la SJU „Fogolyán Kristóf”.

Cererea pentru vizitarea pacienților cu COVID-19 poate fi descărcată de la acest link: https://bit.ly/3MmyWaB, iar ulterior va trebui trimisă pe adresa de e-mail programarivizite@spitfog.ro

Miercurea trecută erau internați la SJU Sfântu Gheorghe 27 de pacienți infectați cu COVID-19, față de 56, câți erau cu o săptămână în urmă, pe 23 februarie. 

Duminică, incidența COVID la nivelul județului Covasna era de 2,55/1.000, conform Prefecturii Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.