ACTUALITATE 25 iunie 2014

EDITORIAL. De ce l-a numit Ponta ministru pe ardeleanul Rus

de Dumitru Manolăchescu | 132 vizualizări

Ne-o spune chiar premierul Ponta, fără nicio jenă (nu cunoaşte cuvântul...): pentru că Victor Ponta-candidatul are nevoie de voturile ardelenilor la alegerile prezidenţiale. Înţelegeţi cum devine chestia? Nu contează păcatele sau calităţile domnului Ioan Rus, contează că omul e din Cluj şi PSD-ul are mare nevoie de voturile alegătorilor din acea zonă şi, prin simpatie, din întregul Ardeal.

Fără pic de jenă, spuneam, cârlanul Ponta confundă Ţara cu ograda partidului peste care-i şef. Dacă azi are nevoie de un ardelean să-i aducă voturi, pune un ardelean sau doi miniştri. Nici nu contează unde, la Transporturi e cel mai simplu, are şi Rus o maşină-două, merge cu ea prin ţară pe şosele şi vede care-i treaba, restul e floare la ureche... Ce privatizări a mai făcut Ioan Rus, ca să ştie cum merge cu privatizarea CFR Marfă? Poate a privatizat Internele şi n-am aflat noi... Sau poate a privatizat-o pe Laura Andreşan, starleta porno din patul căreia cobora direct în pantalonii de ministru.

Asta este o politică absolut nenorocită. Te uiţi pe sondaje şi vezi că nu prea ai votanţi în Moldova, a doua zi pui un ministru moldovean, vezi că lucrurile merg prost în Republica Mazăre, îl aduci pe Nicuşor Constantinescu din America şi-l numeşti ministru al Comerţului. Şi tot aşa, doar ca să ai tu voturi de peste tot la nişte alegeri şi partidul tău să crească şi să se înmulţească. Asta se numeşte, oare, politică responsabilă în folosul României?! Aşa să arate „România puternică” din sloganurile electorale ale PSD?!

Acum aflăm în mod oficial şi de ce nu pleacă urechea Ponta la nevoile şi grijile românilor din HarCov. Păi ăştia toţi la un loc nu fac cât udemeriştii, votanţi serioşi şi disciplinaţi, din viitorul Ţinut Secuiesc... Victor Ponta nu se poate baza pe voturile românilor din HarCov, dar poate să-şi apropie voturile maghiarilor vicepremierului Kelemen. Un calcul rece şi cinic, dar extrem de eficient – cel puţin aşa speră liota de consilieri români şi străini care vor să-l aşeze pe Victoraş pe craca subţire pe care stă „cucuveaua” prezidenţială la Cotroceni. Îi ignori pe cei care nu-ţi aduc voturi, îi cultivi şi îi avantajezi pe cei care devin surse constante de Putere.

Acum, că ne-a lămurit Ponta cum îşi alege miniştrii, secretarii de stat, consilierii şi neamurile politice, nu ne rămâne decât să-l votăm la prezidenţiale, pentru ca să-l păstreze ministru la Transporturi pe ardeleanul Rus. Care ardelean, normal, nu va face şosele bune în Moldova sau Oltenia, ci în Ardeal. Alt beneficiar al dorinţei de putere a lui Ponta, dl. consilier György Frunda, vede autostrada Transilvania gata în câţiva ani datorită ministrului ardelean Ioan Rus. Care autostradă va aduce bunăstare şi prosperitate viitorului Ţinut Secuiesc. Să nu merite „binefăcătorul” Ponta nişte voturi pentru această ispravă? Nerecunoscătorilor ce sunteţi!

Cred că acţiunea asta intră lesne în contradicţie cu prevederile constituţionale, care nu permit favorizarea unor regiuni ale ţării în detrimentul altora. Dar pe cine mai interesează Constituţia României? Pe Victor Ponta sigur nu! El este în stare de orice pentru a-şi asigura nişte voturi, vinde şi cumpără orice, negociază orice, inclusiv soarta românilor din judeţele ţării, pentru a fi ales preşedinte al României.

Ăsta să fie preşedintele „providenţial” pe care îl dorim?! Păi decât cu el, de-o mie de ori mai bine cu Iohannis, Ungureanu, Maior, Cristian Diaconescu, chiar dacă persoanele astea atrag blestemele fanilor pontaci şi/sau antibăsişti (apropo, când Ponta va fi preşedinte şi baronii PSD-UDMR vor zburda prin Ţinutul Secuiesc, veţi constata că băsismul se poate transforma cu uşurinţă din defect în calitate...). Măcar ăştia n-au avut proasta idee să-i şantajeze pe românii ardeleni în numele unor iluzorii avantaje regionale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
florin, 26 iunie 2014
Dupa alegeri va fi schimbat.
stelian, 26 iunie 2014
rusul jura....romanul..injura!
lili, 26 iunie 2014
Chiar va mira ca Ponta il aduce pe Dl Rus pentru ca are nevoie de voturile ardelenilor ?! Pai, Traian Basescu nu s-a afisat cu alde Bercea Mondialii in 2009 pentru ca avea nevoie de voturile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.