ACTUALITATE 19 ianuarie 2023

(Update) De ce a fost suspendată temporar licitația pentru SF-ul autostrăzii Brașov-Bacău

de David Leonard Bularca | 2111 vizualizări

Update: Reprezentanții firmelor care s-au interesat de licitația privind finalizarea SF-ului pentru autostrada Brașov-Bacău critică CNAIR pentru cerințele pe care le au în ceea ce privește depunerea documentației. CNAIR cere, printre altele, ca fiecare pagină a documentației depuse să fie semnate și ștampilate, deși legea interzice autorităților publice să ceară ștampile pe declarații sau contracte, potrivit jurnaliștilor de la economedia.ro, care au consultat observațiile proiectanților la adresa CNAIR.

Știrea inițială: Licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate (SF) al autostrăzii Brașov-Bacău a fost suspendată, preț de câteva ore, în 16 ianuarie. Reprezentanții CNAIR au spus, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, că acest lucru s-a întâmplat din cauza unor solicitări de clarificări. În prezent, licitația urmează să se reia, cel mai probabil cu termen prelungit, pentru că, inițial, ultima zi pentru depunerea ofertelor era chiar 16 ianuarie.

Clarificările privind licitația au fost cerute de firmele care au depus oferte, ne-a spus șeful serviciului de comunicare de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Bogdan Cotarlici.

Valoarea contractului pentru finalizarea SF-ului este estimată în jurul sumei de 50 de milioane de lei.

Licitația a fost lansată de CNAIR pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pe 22 noiembrie, anul trecut. 

Nu a fost pentru prima dată când a fost lansată licitația pentru SF-ul autostrăzii Brașov-București. Primul contract semnat a fost reziliat. Firma care a câștigat inițial contractul a cerut încetarea lui pentru că nu se putea încadra în costurile inițiale, de aproximativ 20 de milioane de lei, iar CNAIR nu a găsit soluții pentru actualizarea contractului la valorile din piață, conform economedia.ro. 

La începutul anului 2022, locuitorii comunei Ilieni au strâns semnături pentru devierea traseului viitoarei autostrăzi Braşov-Bacău, pentru că aceasta ar fi trecut prin apropierea localității lor.

Ulterior, la Ilieni a fost organizată chiar o dezbatere publică pe această temă. 

După cum arată proiectul prezentat inițial, autostrada ar urma să străbată teritoriile a 15 localități covăsnene: Ilieni, Sfântu Gheorghe, Ozun, Reci, Ghidfalău, Moacșa, Boroșneu Mare, Dalnic, Cătălina, Târgu Secuiesc, Turia, Sânzieni, Lemnia, Mereni și Brețcu. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.