ACTUALITATE 2 octombrie 2014

Dantela, veșnica ispită a timpurilor [FOTO]

de Covasna Media | 178 vizualizări

Dantela a fost folosită la începuturile ei pentru decorarea veșmintelor de ceremonie ale preoților catolici. În zilele noastre însă, o rochie din dantelă purtată fără căptușeală este un fashion statement cu care privirea noastră este deja obișnuită.

În secolul nostru, în special în ultimii ani, dantela a revenit în preferințele designerilor, ceea ce se traduce automat și printr-o invazie a acesteia în magazinele mass-market.

Dacă încă nu aveți în garderobă ceva din dantelă, acest sezon pare să aducă nenumărate argumente în favoarea ei: de la piesele clasice (topuri sau rochii), până la accesorii (brățări, măști, colanți). Frumusețea acestui material este că flatează chiar și atunci când este folosit în cantitate mică. Poți imprima noblețe și rafinament unei ținute purtând o bluză care are dantelă doar în zona umerilor și a decolteului.

Astăzi vom vorbi despre bijuurile care pot fi create din dantelă. Și mai exact, vom crea împreună o pereche de cercei eleganți, care pot fi accesorizați foarte ușor atât unei ținute casual cât și unei ținute de gală.

Materialele de care aveți nevoie sunt:

– resturi de dantelă (cu flori ar fi ideal)

– tortițe pentru cercei

– zale

– capete pentru terminație

– clește

– opțional lac pentru decupaj

– opțional sclipici

– opțional cafea neagră

Este foarte important ca dantela să fie curată, mai ales dacă aceasta este albă. Se calcă cu fierul pentru un aspect impecabil apoi se decupează modelul pe care doriți să îl aveți în cercei. Dacă doriți sa aveți cercei din dantelă cu aspect vintage, faceți puțină cafea neagră, băgați dantela în cafea preț de câteva minute, apoi puneți-o la uscat. Rezultatul va fi unul pe măsură. După ce s-a uscat bine, se dă cu un strat generos de lac pentru decupaj. Imediat ce dantela am dat-o cu lac, presărăm fin peste ea sclipici (auriu în acest caz) și se lasă din nou la uscat (la soare sau până a doua zi). Se repetă procedeul și pentru partea cealaltă a dantelei. Lacul pentru decupaj îi conferă dantelei fermitate atunci când aceasta va sta frumos agățată la urechile dumneavoastră.

După ce am terminat cu „pictatul” dantelei, urmează ultimul pas al creației – asamblarea pieselor. Ca într-un puzzle. Atașăm capetele pentru terminație, zalele și tortițele. Iar cercelușii noștri cu aer boem sunt gata de a pune în valoare frumusețea feminină.

Sfat

Pentru dantela cu aer vintage sunt recomandate accesoriile metalice (capăt, zale și tortițe) din bronz antichizat sau aurii, iar pentru dantela albă sunt recomandate accesoriile metalice argintii.

Vă mulțumesc și până data viitoare – nu uitați să fiți boeme!

Pentru orice întrebare mă găsiți la adresa de e-mail cohavit88@yahoo.com

(Diana Borboly)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.