ACTUALITATE 18 martie 2013

Danone nu are probleme cu laptele din Covasna

de Monica Vrânceanu | 176 vizualizări

Noi date în scandalul laptelui contaminat a determinat cel mai mare procesator de lapte de pe piaţa românească, Danone, să retragă preventiv de pe piaţă unele produse care ar fi putut să conţină urme de lapte contaminat cu aflatoxină şi să blocheze în depozitul propriu 75 de tone de produse. Măsura a fost anunţată ieri  după-amiază, în urma mai multor controale la nivel naţional.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna, Sikó Barabási Sándor, a declarat că s-a lucrat inclusiv în weekend la preluarea de noi probe din laptele produs în judeţul Covasna, iar rezultatele în acest sens au ieşit foarte bune.

„S-a trimis alertă în judeţe în legătură cu laptele acestui mare procesator, dar noi nu am primit aşa ceva, după ce am transmis probele prelevate acum două zile, deci presupunem că la noi nu sunt probleme”, a declarat Sikó.

Cei mai importanţi furnizori de lapte din judeţul Covasna către concernul francez Danone sunt fermierii din Belin, care de ani de zile vând laptele produs în fermele proprii către acest procesator. Mai exact, 120 de fermieri din Belin au contracte cu Danone, iar preşedintele Asociaţiei Crecătorilor de Bovine din Judeţul Covasna, Ötvös Mózes, a declarat că laptele produs în Covasna este cel mai bun şi cel mai sănătos din întreaga ţară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.