ACTUALITATE 22 noiembrie 2015

Cursuri gratuite pentru scriere de proiecte de mobilitate Erasmus+

de Mirela Cara Dragu | 822 vizualizări

Școala Populară de Arte din Arcuș va fi gazda unui curs de formare pentru scrierea proiectelor de mobilitate în cadrul programului Erasmus+, care se va desfășura în perioada 4-6 decembrie. Cursul le este adresat managerilor sau membrilor în echipe de proiect din Sfântu Gheorghe și din întreg județul care reprezintă o organizație sau o instituție eligibilă, care nu a mai coordonat proiecte de mobilitate aprobate în România prin programul Erasmus.

Proiectele de mobilitate sunt acele proiecte instituţionale prin care se realizează activităţi ce implică parteneri din mai multe ţări (transnaţionale). Programul unui proiect de mobilitate diferă de la un domeniu la altul şi, în funcţie de acesta, poate cuprinde cursuri de formare, plasamente, activităţi de predare, stagii pentru studiu sau voluntariat, schimburi de tineri și activităţi de tip job-shadowing.

Cursul, care face parte din oferta de formare a ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – concepută pentru organizaţiile sau instituțiile eligibile și care este susținut de membrii reţelei de formatori Erasmus+, vizează domenii precum: educația adulților, educație școlară, formare profesională (VET) și tineret. Scopul său este acela de a dezvolta competențe de proiectare și planificare a unui proiect de mobilitate în cadrul programului Erasmus+.

La finalul celor trei zile de curs, participanții se vor familiariza cu specificul programului Erasmus+ și cu cel al proiectelor de mobilitate. Ei vor înțelege totodată care sunt oportunitățile programului pentru a face legătura cu nevoile organizației sau instituției pe care o reprezintă, vor formula obiective, activități și rezultate ale proiectului și vor înțelege modul în care acestea se corelează pentru a crea impact. „Este o oportunitate de a scrie proiecte și de a aduce voluntari străini în Sfântu Gheorghe pentru a contribui la creșterea oraşului, dar și de a trimite tineri în străinătate, ca voluntari. Este un curs gratuit, dar participarea este obligatorie pe parcursul celor trei zile, ne-a spus responsabila de proiect, Andrea Chiricescu.

Participanții vor primi un certificat de participare numai dacă îndeplinesc cumulat următoarele condiții: au fost prezenţi la cel puţin 15 din cele 18 ore de curs (10 din cele 12 sesiuni de lucru) și au completat formularul de evaluare online în termen de maximum o săptămână de la încheierea cursului.

Certificatul se eliberează doar online.

Cei interesați să participe trebuie să aibă în vedere faptul că termenul limită de înscriere este vineri, 27 noiembrie, și deși cursul este gratuit, cheltuielile de transport, masă sau cazare (dacă este cazul) intră în responsabilitatea concurenților. Înscrierile se fac online prin accesarea site-ului www.erasmusplus.ro pe care sunt disponibile și alte informații utile.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.