ACTUALITATE 4 martie 2010

Cursuri de pictură pe sticlă găzduite la Catedrala Ortodoxă

de Covasna Media | 989 vizualizări
05mar2010-catedralaSpațiul de la subsolul Catedralei Ortodoxe din Sfântu­-Gheorghe va găzdui de acum încolo mai multe activități de promovare a tradițiilor și obiceiurilor românești destinate copiilor, tinerilor, dar și de natură socială, prin care vor fi ajutați oameni aflați la nevoie. Părintele Sebastian Pârvu, președinte al Ligii Cultural Creștine Andrei Șaguna, a afirmat că spațiul de la subsolul Catedralei cuprinde cinci săli

05mar2010-catedralaSpațiul de la subsolul Catedralei Ortodoxe din Sfântu­-Gheorghe va găzdui de acum încolo mai multe activități de promovare a tradițiilor și obiceiurilor românești destinate copiilor, tinerilor, dar și de natură socială, prin care vor fi ajutați oameni aflați la nevoie.

Părintele Sebastian Pârvu, președinte al Ligii Cultural Creștine Andrei Șaguna, a afirmat că spațiul de la subsolul Catedralei cuprinde cinci săli - una interactivă, de predare și multimedia, o sală este gândită pentru centrul social și de consiliere, alta pentru depozitarea diferitor materiale specifice manifestărilor din cadrul Bisericii, o încăpere pentru atelierul de creație, precum și o sală recreativă dedicată îndeosebi copiilor, la care să poată avea acces și în timpul săptămânii, dar mai ales duminica.

Toate acestea au fost amenajate și modernizate din eforturile proprii ale Bisericii, respectiv parohiei.

Activitatea atelierului de creație a început în urmă cu aproximativ o săptămână cu un curs de pictură pe sticlă destinat copiilor, dar nu numai. În prima fază s-au înscris aproximativ 20 de copii, dar se estimează că numărul lor va crește până la 60 - 70 în următoarea perioadă, după popularizarea cursului și în afara Bisericii sau a orelor de religie.

„Copiii, dar nu numai, pot veni și învăța să picteze pe sticlă. Ne-am gândit să fie și un curs de broderie, de bricolaj și să aducem și 2 mașini de cusut. Vom încerca pe cât posibil să păstrăm tradițiile, să mergem pe vestimentație, pe obiecte care țin de tezarul nostru. Pe lângă partea de pictat icoane, vom avea și o parte de încondeiat ouă”, a spus părintele Pârvu.

De asemenea, există solicitări pentru un cenaclu de poezie care acum are loc la Colegiul Național Mihai Viteazul.

Consiliere pentru cazurile sociale

Pe lângă acest Centru de Tineret, în același loc va funcționa și o latură socială, după structura unui centru de zi, și care va oferi consiliere.

Astfel, aici se pot adresa cei cei care au nevoie de servicii de consiliere, de un medic, psiholog, iar aici pot găsi o vorbă bună, un sfat și chiar o masă caldă și alimente. De altfel, Centrul Ecleziastic Mitropolit Nicolae Colan și Biserica au mai organizat și în trecut donații de alimente, vestimentație sau chiar mobilă, adunată de la cei care o schimbau.

„Încercăm să-i facem pe oameni să se ajute între ei. Dacă își schimbă mobila, în loc să o arunce noi încurajăm să o dea altcuiva. Pe o parte îi anunțăm pe cei care au nevoie, pe de alta îi anunțăm pe cei care nu mai au nevoie și vor să scape de anumite lucuri”, a mai spus părintele Sebastian Pârvu.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
cristina, 6 iulie 2011
se mai tin cursuri de pictura la Sfantu Gheorghe?
coverdale, 7 martie 2010
Da hu, pe post de fotomodele, că doar sunt sfinţişori!
hu, 7 martie 2010
Unguri au voie la cusurile de pictura la catedrala Ortodoxa din Sfintu Gheorghe.?
cosmin, 6 martie 2010
foarte frumos. o initiativa buna.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.