ACTUALITATE 17 aprilie 2013

Cultură și muzică bună la Zilele Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 486 vizualizări

Concertul Smiley va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19

Organizatorii ediției din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe au pregătit o serie de evenimente importante dedicate comunității românești, iar unele dintre cele mai așteptate sunt, probabil, reprezentațiile oferite de maeștrii Radu Beligan și Gheorghe Zamfir.

„Confesiunile despre viață și artă” ale lui Radu Beligan vor putea fi vizionate duminica aceasta în Sala Mare a Teatrului, unde publicul îl va putea întâlni pe marele actor care a debutat în perioada interbelică și reprezintă o istorie vie a teatrului românesc. Lunea viitoare, de la la ora 17, la Galeriile din Grajd de la Arcuș va avea loc deschiderea unei expoziții inedite – este vorba despre exponate care aparțin naistului Gheorghe Zamfir. Vizitatorii expoziției vor vedea aici de la zeci de discuri de aur și de platină obținute în diverse locuri de pe mapamond și până la naiuri – dintre care unul are un metru înălțime și a fost comandat chiar de Zamfir și până la fotografii prețioase, în care artistul apare alături de marile personalități ale lumii.

Zamfir

A doua zi, marți, pe 23 aprilie, tot la Arcuș, Gheorghe Zamfir își va celebra ziua de nume în compania unor invitați proprii. Evenimentul va cuprinde un concert privat Gheorghe Zamfir în compania primului oboist al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, Adrian Petrescu, precum și un dineu privat pe care Gheorghe Zamfir îl va oferi invitaților săi.

În Sfântu Gheorghe, tot marţi, la Cafeneaua HuHuu va avea loc seara o nouă reprezentație a piesei „Game, Set, Match”, realizată de actorii Sebastian Marina și Nagy Attila. Miercuri, pe 24 aprilie, la Colegiul Național Mihai Viteazul va avea loc a doua reprezentație a Teatrului forum „Nu puteți voi urî cât putem noi iubi”, realizat de actorul și regizorul sighișorean Nelu Roman. Joi, pe scena Teatrului din Sfântu Gheorghe vor urca Gheorghe Zamfir și Taraful, în cadrul unui concert care se anunță a fi memorabil și care va încheia prima ediţie a Festivalului Gheorghe Zamfir.

Evenimentele din ultimele trei zile ale sărbătorii orașului mai cuprind așteptatele concerte Voltaj și Smiley, precum și concertele celor de la Impera – o trupă rock de calitate din Târgu Mureș, formată din tineri români și maghiari, precum și prestația celor de la Popas Band, una din primele cinci formații de coveruri din țară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.