ACTUALITATE 14 aprilie 2010

Crucea Roşie Covasna strânge bani pentru un incubator mobil

de Covasna Media | 480 vizualizări
Filiala Covasna a Crucii Roşii lansează o campanie de strângere de fonduri în vederea achiziţionării unui incubator mobil pentru Serviciul de Ambulanţă Covasna. Campania lansată de Crucea Roşie vine la iniţiativa unui om de afaceri din judeţ, care la începutul acestui an s-a confruntat direct cu lipsa unui incubator mobil pentru nou-născuţi. Omul de afaceri, care a dorit să rămână anonim, a povestit că în luna ianuarie i s-a născut prematur un copil, la şase luni şi două săptămâni, cu greutatea de un kilogram. „Spitalul din Sfântu Gheorghe nu are un incubator mobil, ceea ce a însemnat că nou-născutul nu putea fi transportat pentru eventuale intervenţii. Prin urmare am apelat la serviciul SMURD din Târgu Mureş care a trimis un elicopter şi aşa am putut rezolva problema. Din păcate, nu cred că toată lumea poate să-şi permită sau să aibă acest noroc, de accea cred că ar fi bine să dotăm Ambulanţa cu un incubator.

Filiala Covasna a Crucii Roşii lansează o campanie de strângere de fonduri în vederea achiziţionării unui incubator mobil pentru Serviciul de Ambulanţă Covasna.

Campania lansată de Crucea Roşie vine la iniţiativa unui om de afaceri din judeţ, care la începutul acestui an s-a confruntat direct cu lipsa unui incubator mobil pentru nou-născuţi. Omul de afaceri, care a dorit să rămână anonim, a povestit că în luna ianuarie i s-a născut prematur un copil, la şase luni şi două săptămâni, cu greutatea de un kilogram.

„Spitalul din Sfântu Gheorghe nu are un incubator mobil, ceea ce a însemnat că nou-născutul nu putea fi transportat pentru eventuale intervenţii. Prin urmare am apelat la serviciul SMURD din Târgu Mureş care a trimis un elicopter şi aşa am putut rezolva problema. Din păcate, nu cred că toată lumea poate să-şi permită sau să aibă acest noroc, de accea cred că ar fi bine să dotăm Ambulanţa cu un incubator. Mi-aş dori să se alăture acestui demers toată lumea, pentru că oricine se poate confrunta cu o astfel de situaţie, chiar şi cei care sunt în vârstă - pentru că au, la rândul lor, nepoţi, apropiaţi, prieteni”, a explicat omul de afaceri, el însuşi urmând să doneze 3.000 de euro pentru achiziţionarea incubatorului.

Incubatorul mobil pentru care a lansat Crucea Roşie campania provine din Statele Unite ale Americii, iar costul acestuia se ridică la 60.000 de euro.

Schimbarea de mentalităţi, o provocare

Preşedintele filialei Covasna a Crucii Roşii, Papp Adolf, a declarat că această campanie dispune de sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna şi de cel al Serviciului de Ambulanţă Covasna, dorindu-se dotarea cât mai rapidă cu un incubator mobil pentru nou-născuţi.

„Ne dorim implicit schimbarea mentalităţilor, astfel încât să nu mai aşteptăm rezolvări din partea altora, deoarece aceasta este o problemă a noastră, a întregii comunităţi. De 20 de ani nu facem altceva decât să căutăm ţapul ispăşitor, dar trebuie să ajutăm oamenii. Ne-am obişnuit, în schimb, să fim consumatori ai sistemului, în vreme ce o comunitate poate schimba mentalităţi, însă cu o abordare pozitivă a situaţiilor, căci cu abordarea negativă nu aducem nicio schimbare. Prin această campanie, oferim tuturor posibilitatea de a ajuta”, a arătat Papp Adolf.

Unul din 18 nou-născuţi se naşte prematur

La fiecare 18 nou-născuţi din România există unul născut prematur, potrivit unor studii neoficiale; situaţia judeţului Covasna nu este, potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii, nici pe departe diferită de cea de la nivel naţional.

Donaţiile pentru achiziţionarea incubatorului mobil pentru nou-născuţi se pot face în contul deschis la Banca Comercială Română, Sucursala Sfântu Gheorghe RO14 RNCB 0124 0380 2054 0001 - „Donaţie pentru incubator”, sau direct la sediul Crucii Roşii Covasna, din strada Kos Karoly nr. 7, Sfântu Gheorghe.

Monica Vajna

Teme articol: crucea rosie SMURD incubator
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.