ACTUALITATE 17 decembrie 2013

Crimă la secţia de Psihiatrie din Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 542 vizualizări

Un pacient internat la secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe este cercetat penal după ce şi-ar fi sugrumat colegul de salon cu un cearşaf. Totul s-a întâmplat săptămâna trecută, iar autorul omorului este încarcerat momentan la Jilava.

„Este vorba de un bărbat de treizeci și ceva de ani, acuzat că și-a omorât colegul de salon în vârstă de peste 70 de ani. Totul s-a întâmplat în noaptea de 9 spre 10 decembrie, după ora 3. Victima a fost un bărbat imobilizat la pat, iar medicii legiști au stabilit că decesul a fost cauzat de asfixiere mecanică. Bărbatul acuzat, Budai Zsolt, a fost reținut pentru 24 de ore, apoi propus pentru arestare preventivă, iar momentan se află la penitenciarul Jilava. Urmează să fie supus unei expertize medicale psihiatrice” – a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Marcel Antonescu.

Managerul Spitalului Judeţean, András-Nagy Róbert, spune că e trist ce s-a întâmplat, dar asemenea lucruri au loc peste tot. „Este primul caz de acest fel înregistrat la spitalul nostru. La nivel național anul acesta au fost peste 10, la fel și în Ungaria sau alte state. La data comiterii faptei, în seara de 9 decembrie, au fost de gardă un medic, două asistente și o infirmieră, adică 4 persoane la 40 de pacienți” – a declarat managerul, adăugând că nu se poate ca în fiecare salon să fie un angajat al spitalului care să facă de gardă. Acesta a mai spus că la ultima vizită bărbatul nu avea simptome de agresivitate. „În paralel cu cercetările procurorilor am început și o anchetă internă, care este în desfășurare” – spune András-Nagy Róbert.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.