ACTUALITATE 30 iunie 2014

EDITORIAL. Cozi de topor liberale la vânătoare de iepuri şchiopi

de Dumitru Manolăchescu | 143 vizualizări

Să mai rămânem o zi în tabăra liberală, să vedem ce s-a mai întâmplat la şi după Congresul lor. Replierea lui Klaus Iohannis nu e spectaculoasă, era de aşteptat să înţeleagă unde a greşit. Important cu adevărat ar fi să priceapă neamţul şi de ce a greşit, adică să realizeze că România nu-i Sibiu şi nici PNL-PDL nu-i Federaţia Germanilor, unde se clinteşte musca o dată la o oră, vreme de cinci secunde.

Nici măcar plecarea din PNL a unor fani ai PSD nu-i de mirare. Şi asta era de aşteptat, sunt convins că existau tabele cu posibilii şi probabilii dezertori, iar pe primele locuri cu siguranţă se aflau Norica Nicolai şi Daniel Chiţoiu. Pe lângă ăştia au mai apărut câţiva, dar numărul lor încă este nesemnificativ, cu toate uriaşele eforturi propagandistice făcute de nişte actori netalentaţi, cărora le suflă textul din cuşcă Tăriceanu. Până la urmă „coada de topor” liberală va reuşi să-şi facă partid, dar fără succesul scontat. O mizerie tipică, aş spune, societăţii româneşti, în care dacă nu eşti şef, nu eşti nimic... De-aici şi dificultăţile de mişcare într-o ţară plină până la refuz de şefi, în care nimeni nu mai munceşte.

Spectaculos ar fi doar atacul urât şi nedemn al Noricăi Nicolai la adresa lui Crin Antonescu şi a liderilor PDL. Pot înţelege frustrările unei femei aflate la o vârstă complicată, dar cât de bolnav de interes trebuie să fii ca să-i cânţi ode de slavă lui Victor Ponta şi să-l înjuri pe Crin Antonescu când eşti europarlamentar PNL şi, vorba fostului lider liberal, ai primit de la acest partid mult mai mult decât ai oferit?! Cred că aici e vorba de lipsă de caracter, nu de cumul de incoerenţe datorat vârstei periculoase. Nu mi-a venit să cred când am auzit-o vituperând împotriva democrat-liberalului Emil Boc şi pupându-i mâna pesedistului Ponta. În micuţa ei minte, Ion Iliescu este un erou al naţiei, Năstase şi Ponta sunt „pilonii” civilizaţiei şi democraţiei autohtone, în vreme ce Boc şi Băsescu sunt „cancerul” societăţii româneşti pentru că au tăiat salariile şi pensiile bugetarilor pe vreme de criză. Halal gândire liberală, coană Norico! De fapt, halal gândire, că aici nu-i vorba de direcţii politice, ci de lipsă de discernământ şi trădare în toată regula.

Tabăra liberală se va aduna, îşi va linge rănile şi va pune de-un Congres comun PNL-PDL, aşa cum deja s-a anunţat. Prilej cu care se vor lămuri multe lucruri, pentru că la români, mari „specialişti” în socializare şi comunicare, exact socializarea şi comunicarea lipsesc cu desăvârşire. Ştiu o mulţime de „doctori” în comunicare, făcuţi la universităţi din ţară, care n-au nicio abilitate în domeniu, nu comunică nici măcar cu rudele, darămite cu colegii de breaslă sau cu alegătorii – dacă e să mă gândesc la oamenii politici.

Şi-ar mai fi ceva de remarcat: „uriaşul” caz Mircea Băsescu, de la care teleportaţii care se învârt pe acoperişul Antenelor au sperat atât de mult, începe să-şi arate inconsistenţa. Specialiştii în manipulare n-au reuşit nici aici decât parţial, Mircea n-a devenit Traian şi nici Traian, Mircea. Altfel spus, s-ar prea putea ca regizorii acestei telenovele cu copii de ţigani interlopi, naşi şi fraţi nevolnici de preşedinţi jucători să vadă cum bumerangul aruncat cu osârdie acum câteva săptămâni în direcţia Băsescu-Justiţie se întoarce exact împotriva lor... Scandalul s-a dezumflat, spre disperarea lui Gâdea, Abraham şi Voiculescu – un trio de la care PSD şi Victor Ponta aşteptau mult mai mult, dar care n-a oferit decât o prestaţie jalnică, lamentabilă, periculoasă chiar pentru iniţiatori. Şi mă gândesc aici atât la firea schimbătoare şi răzbunătoare a ţiganilor interlopi, cât şi la procesele în care „echipa de zgomote” de la Antena 3 va da explicaţii în faţa Justiţiei pentru acuzaţiile aduse procurorului şef al DNA, fosta noastră concitadină Laura Codruţa Kovesi. Vreau să spun că toată vânătoarea asta, în care nişte cozi de topor liberale au urmărit să împuşte trei iepuri şchiopi dintr-un foc dar n-au atins decât urechea unuia, i-a cam lăsat fără gloanţe mediatice pe oamenii lui Ponta şi Voiculescu. Mai mult decât atât, procurorii DNA lucrează cu spor, îşi văd de-ale lor şi nu se lasă intimidaţi de nişte penali. Dimpotrivă, se ţin scai de „codiţa” baronului de Mehedinţi, numitul Duicu, care n-a apucat să-şi şteargă toate urmele compromiţătoare lăsate prin birourile mai-marilor PSD de la Guvern.

Va fi, cum spunea cineva, o campanie electorală cu mult sânge pe pereţi. Să vedem cine va reuşi să-şi păstreze capul pe umeri şi mintea întreagă fără să apeleze la „rezervele strategice” ale statului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 1 iulie 2014
"Veteranul liberal Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL, a declarat că e posibil ca fuziunea cu PDL să nu mai aibă loc. Într-o declarație pentru stiripesurse.ro, Quintus a spus citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.