ACTUALITATE 17 septembrie 2020

COVID-19, la SJU Covasna: 48 de pacienți confirmați internați

de Iulia Drăghici - Taraș | 1047 vizualizări

 

Un bilanț prezentat miercuri, 16 septembrie, de Spitalul Județean de Urgență (SJU) Covasna privitor la cazurile de COVID-19 tratate aici, arată că numărul pacienților confirmați internați este de 48. În același timp, sunt și 12 persoane internate suspecte de infecția cu SARS-COV-2. Aceeași sursă arată și că în ultima săptămână s-au înregistrat 51 de externări, dar au fost raportate și patru decese. 

Astăzi, la ora de referință 13:00 în spital se află un număr total de 12 pacienți suspecți de infecția cu noul coronavirus. Numărul total al pacienților la care s-a identificat prezența noului coronavirus în organism este de 48.

Un număr de 45 pacienți sunt tratați pe secția de Infecțioase Covid. Starea acestora este în majoritatea cazurilor mediu spre grav, la mai multe cazuri fiind inițiată oxigenoterapia. Nici unul dintre cazuri nu este asimptomatic.

Un pacient este tratat pe secția de Chirurgie covid cu probleme urologice.

La Terapie Intensivă se află un număr de doi pacienți, dintre care un pacient cu Covid-19 în stare critică și un pacient cu Covid-19 în stare critică intubat.

În perioada 9 septembrie - 16 septembrie 2020, orele 13:00 s-au externat un număr de 51 pacienți, internați cu diagnosticul Covid-19.

Tot în această perioadă au fost 4 decese ale pacienților tratați cu diagnosticul Covid-19.

Vârsta pacienților este între 69-80 ani, cu diferite comorbidități”, se arată în comunicatul de presă transmis miercuri de Spitalul Județean. 

Cea mai recentă raportare a cazurilor de COVID-19 arată că în județul Covasna au fost depistate miercuri încă 25 de îmbolnăviri cu SARS-COV-2, în urma prelucrării a 201 teste. Numărul total se ridică la 989. Cazuri active sunt 221, pentru că din total, 739 sunt persoane vindecate, iar 29 decedate. 

Potrivit raportării DSP Covasna, transmise printr-un comunicat de presă de Prefectura Covasna, „în prezent sunt în izolare instituționalizată în unități spitalicești, un număr de 115 pacienți” și totodată, „în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, autoritățile au dispus ca alte 347 de persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 să stea în carantină la domiciliu ori la locația declarată, aflându-se sub supraveghere medicală”. 

La nivel național, miercuri au fost înregistrate 1.713 de cazuri noi, din 25.991 ​de teste prelucrate în ultimele 24 de ore. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.