ACTUALITATE 24 februarie 2021

COVID-19 la SJU Covasna: 28 de pacienți internați; patru la ATI

de Daniela Luca | 1545 vizualizări

La două persoane s-a depistat noua tulpină SARS-COV-2

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe informează că unitatea spitalicească are internați miercuri, 24 februarie, 28 de pacienți COVID-19. Dintre aceștia, patru pacienți sunt la Terapie Intensivă, iar restul sunt tratați fie la Chirurgie, fie la Boli Infecțioase. Managerul SJU Covasna a precizat, în cadrul unei videoconferințe de presă, că s-au depistat și două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, linia genetică B.1.1.7, varianta din Marea Britanie.

Datele spitalului, de miercuri, 24 februarie, ora 13:00, mai arată și că 18 pacienți COVID-19 sunt internați pe secția de Boli Infecțioase. Alți șase pacienți sunt internați la Chirurgie (trei la Chirurgie generală, doi pacienți transferați din Brașov, la Ortopedie, și un pacient la Ginecologie).

În spital sunt și cinci persoane suspecte de a fi infectate cu SARS-COV-2 pentru care se așteaptă rezultatele testelor PCR.

Tot în această perioadă au fost înregistrate și cinci decese asociate infecției COVID-19. Pacienții decedați aveau între 62 și 82 de ani și aveau comorbidități, cum ar fi diabetul de tip II, insuficiență cardiacă, insuficiență renală sau acidoză.

La Terapie Intensivă sunt în total un număr de patru pacienți confirmați, în stare critică. Dintre aceștia, unul este intubat. Săptămâna trecută, aici erau cinci pacienți în stare critică.

În perioada 17–24 februarie 2021, orele 13:00 au fost externați 12 pacienți internați anterior cu diagnosticul COVID-19.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, András – Nagy Róbert, a precizat că s-au depistat și două cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, linia genetică B.1.1.7, varianta din Marea Britanie.

„În perioada precedentă am avut și două cazuri la care s-a identificat mutația virusului provenit din Anglia. Protocolul de tratament este același și în această situație. Ca și gravitate pot să spun că au fost cazuri grave amândouă, însă ca și comparație cu experiențele de până acum, manifestarea simptomatologică a virusului sau complicațiile care au apărut și până acum în această boală nou apărută COVID-19 nu au fost mai grave decât celelalte. Amândouă cazuri au fost externate și se vindecă în continuare acasă”, a spus miercuri, într-o conferință de presă, managerul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.

Luna aceasta, Ministerul Sănătății anunța că noua tulpină SARS-COV-2 a fost depistată și la un bărbat în vârstă de 80 de ani din județul Covasna.

În urmă cu o săptămână, la SJU Covasna erau internați 23 de pacienți COVID-19, în stare medie și gravă, în vreme ce în urmă cu două săptămâni erau înregistrați 30.

Informarea de miercuri, 24 februarie, a Grupului de Comunicare Strategică a arătat că în județul Covasna sunt înregistrate încă 20 de cazuri noi de COVID-19. La nivel național sunt raportate 3.337 îmbolnăviri.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.