ACTUALITATE 17 februarie 2021

23 de pacienți COVID-19 internați la SJU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1278 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe are internați 23 de pacienți confirmați cu COVID-19, au anunțat reprezentanții unității spitalicești miercuri, într-o videoconferință de presă. Dintre aceștia, cinci sunt la Terapie Intensivă.

Datele spitalului, de miercuri, 17 februarie, ora 13:00, mai arată și că 15 pacienți COVID-19 sunt internați pe secția de Boli Infecțioase. Alți trei pacienți sunt internați la Chirurgie (doi la Chirurgie generală și unul, pacient transferat din Brașov, la Ortopedie).

Dintre cei cinci pacienți internați la Terapie Intensivă, doi sunt intubați.

Totodată, în intervalul 11 – 17 februarie au fost înregistrate 18 externări, dar și trei decese.

În legătură cu pacienții care au decedat,  medicul Roșu Mátyás, directorul medical al spitalului, a spus că este vorba despre două femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 68 și 85 de ani.

Doi dintre ei sufereau de diabet zaharat și obezitate. Toți trei aveau probleme cardiace, insuficiență cardiacă, cardiopatie ischemică, respectiv un pacient avea și insuficiență renală acută”, a declarat dr. Roșu Mátyás.

Bărbatul a fost internat timp de 14 zile, iar celelalte două paciente două, respectiv patru zile.

Tot directorul medical a spus și că printre pacienții internați în ultima săptămână se numără un bebeluș în vârstă de un an și cinci luni, depistat cu COVID-19. A fost internat 4 zile, iar după o reechilibrare din punct de vedere hidroelectrolitic, pentru că bebelușul era ușor deshidratat, a fost lăsat la domiciliu. Nu prezenta simptomele speifice SARS-COV-2. 

Numărul pacienților COVID-19 internați înregistrează o scădere, având în vedere că datele de săptămâna trecută arătau că erau internate 30 de persoane infectate cu SARS-COV-2.

 În săptămâna trecută, la Spitalul Județean au fost, în total 190 de internări și 187 de externări. Durata medie de spitalizare este de șapte zile. Directorul medical a precizat și că spitalul tratează de 10 ori mai mulți pacienți non-COVID, decât COVID. 

Informarea de miercuri, 17 februarie, a Grupului de Comunicare Strategică a arătat că în județul Covasna sunt înregistrate încă 21 de cazuri noi de COVID-19. La nivel național sunt raportate 2.815 îmbolnăviri. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.