ACTUALITATE 11 februarie 2021

COVID-19 la Spitalul Județean: 30 de pacienți internați, 4 la ATI

de Daniela Luca | 1385 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe informează că unitatea spitalicească are internați joi, la ora de referință 13:00, 30 de pacienți COVID-19. Dintre aceștia, 4 sunt la Terapie Intensivă, iar restul sunt tratați fie la Chirurgie, fie la Boli Infecțioase.

Bilanțul are cifre similare cu cele prezentate în urmă cu o săptămână. Datele de joi,  11 februarie, arată că un singur pacient este suspect de COVID-19, internat pe secția de Pneumologie. În același timp, numărul celor internați este egal cu cel de săptămâna trecută.

Dintre cei 30 de pacienți internați în prezent, 23 sunt tratați pe secția de Infecțioase COVID și 3 pe secția de Chirurgie COVID (un pacient din județul Brașov).

La Terapie Intensivă sunt în total un număr de 4 pacienți confirmați, în stare critică. Dintre aceștia, 2 sunt intubați. Săptămâna trecută, aici erau 5 pacienți în stare critică.

De săptămâna trecută, adică în perioada 3  – 11 februarie, orele 13:00, s-au externat 21 de pacienți internați cu diagnosticul COVID-19.

Tot în această perioadă au fost 4 decese asociate infecției COVID-19 (3 persoane din județul Covasna și o persoană din județul Brașov). Pacienții decedați aveau între 67 și 78 de ani.

„Toți 4 sufereau de boli, respectiv toți 4 aveau diabet zaharat, aveau boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, 2 erau stentați cu stentă coronariană, cu insuficiență renală și insuficiență hepatică. Acești 4 pacienți au stat în spitalul nostru între 3 și 25 de zile. Pe secția de Boli Infecțioase toți pacienții care sunt internați sunt în stare de gravitate medie și mare”, a spus joi, într-o videoconferință de presă, directorul medical al SJU Covasna, dr. Roșu Mátyás.

Conform acestuia, în ultima lună, durata medie de spitalizare pe secția de COVID a fost de 11 zile.

În ultimele 7 zile, la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe s-au înregistrat în total 128 de internări și 212 externări.

La nivel de județ, joi au fost înregistrate încă 14 de cazuri de COVID-19, iar potrivit raportării Prefecturii Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.