ACTUALITATE 4 iunie 2020

COVID-19 ar putea duce la un nou sistem de pregătire a angajaților Spitalului Județean

de Iulia Drăghici - Taraș | 2305 vizualizări

Personalul medical angajat la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe ar putea lucra în rotații pe mai multe secții, pentru a câștiga experiență în cât mai multe discipline, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, managerul spitalului județean, András-Nagy Róbert. 

Ideea vine ca urmare a problemelor identificate în timpul crizei COVID. 

Problemele identificate au fost și remediate. Sunt mai mult legate de circuite. Dar ca și o chestiune pentru viitor este legată de managementul personalului, în sensul că pe viitor o să implementăm un plan de formare care să cuprindă migrarea, prin rotație, a asistenților, personalului medical și nu mă refer neapărat la medici, pentru că un endocrinolog nu poți să îl pui la chirurgie, dar asistentul de la interne o să facă un stagiu practic la chirurgie, o să facă un stagiu practic la cardiologie, de la cardiologie la interne, ca să dobândească mai multe cunoștințe în ceea ce privește activitatea – dacă am dat exemplul asistenților, atunci în domeniul de asistență medicală”, a explicat managerul spitalului, miercuri, într-o videoconferință de presă. 

Prima tranșă a stimulentului pentru personal a fost achitată 

Tot acesta a spus, în alt context, și că cei 508 angajați din rândul personalului medical au primit banii promiși de Ministerul Sănătății, ca stimulent financiar pentru cei care au lucrat cu bolnavi COVID-19. 

Stimulentul pentru personal, prima tranșă, pentru prima lună a fost achitată. Am trimis situațiile pentru perioada următoare, adică luna următoare, care încă nu a fost virat, dar din câte am înțeles, o să urmeze în săptămânile ce urmează”, a mai spus András-Nagy Róbert. 

În cifrele prezentate miercuri, 3 iunie, internați mai erau 10 pacienți confirmați COVID-19, dintre care opt pe secția special înființată. Un pacient, transferat din Brașov, este pe secția de chirurgie. De asemenea, în spital este internat un alt pacient confirmat COVID, transferat de la Maternitatea din Brașov, dar cu domiciliul în județul Covasna, în stare post-partum. 

Spitalul este în continuare declarat suport COVID, însă la nivelul unității spitalicești se fac planuri pentru reorganizare și circuite, care să permită redeschiderea spitalului. De marți, 2 iunie, o parte a cabinetelor din policlinică și-au început activitatea și se plănuiește ca după 15 iunie să fie pornită munca și în celelalte. 

Cât despre redeschiderea spitalului pentru a interna pacienți și din alte patologii, pasul este condiționat de stabilirea circuitelor, problemă care va fi rezolvată odată cu ridicarea unui nou corp de clădire, modulară, care să servească drept urgență pentru cazurile COVID și suspecte COVID. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.