ACTUALITATE 18 iulie 2016

Covăsnenii se pot alătura programului naţional de curăţenie Let´s Do It Romania

de Iulia Drăghici - Taraș | 724 vizualizări

Pregătirile pentru a V-a ediţie a programului naţional de curăţenie Let´s Do It Romania au demarat în 18 iulie, cu stabilirea echipelor locale de organizare. Printre noutăţile de anul acesta se numără şi faptul că activitatea se va organiza în România şi în Republica Moldova în aceeaşi zi, adică 24 septembrie.

Premii de 5.000 de euro

Mai mult, prin intermediul aplicației „Let`s Do It, Romania!”, „voluntarii vor putea să raporteze zone cu deșeuri și să intre astfel într-o competiție unde cei mai harnici cartatori pot câștiga premii în valoare de 5000 euro, precum: aparate foto, acumulatori solari, telefoane mobile, trotinete electrice, ghiozdane, accesorii pentru drumeţii. Regulamentul competiției se găsește pe www.letsdoitromania.ro. Toate mormanele cu deșeuri raportate vor fi încărcate online în Harta Deșeurilor, pentru a fi curățate pe 24 septembrie”, arată un comunicat de presă.

„Am primit, de-a lungul timpului, multe mesaje de la voluntari, care își doreau să ia parte la o nouă Zi de Curățenie Națională – de aceea am și decis să o facem din nou. Suntem bucuroși la gândul că sute de mii de români vor ieși din nou, înarmați cu saci și mănuși, pentru o cauză atât de importantă pentru mediul în care trăim. Dincolo de semnificația ecologică, „Let`s Do It, Romania!” este o invitaţie de a lua atitudine şi de a schimba ceva atunci lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, prin puterea exemplului personal. Vă așteptăm alături de noi”, a declarat Anca Baniță, Manager de Comunicare „Let`s Do It, Romania!”.

Programul acţiunii

Potrivit programului, între 18 iulie – 30 august are loc stabilirea echipelor locale de organizare, între 18 iulie –5 septembrie – cartarea mormanelor de deșeuri prin intermediul aplicației „Let`s Do It, Romania!”, la 1 august – se dă startul înscrierilor la Ziua de Curățenie Națională pe www.letsdoitromania.ro şi pe 5 septembrie – startul alocării de mormane de pe Harta Deșeurilor pe www.letsdoitromania.ro.

„Luna septembrie va fi Luna Curățeniei în România. „Let`s Do It, Romania!” și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor vor lansa o campanie de educare a românilor cu privire la deșeuri și valoarea lor economică. De asemenea, va fi organizată o campanie națională de colectare a hainelor, cărților și jucăriilor în vederea refolosirii acestora. Campania se va încheia cu Ziua de Curățenie Națională de pe 24 septembrie”, arată un comunicat de presă.

Anul acesta, cea mai mare acţiune de implicare socială din România, „Let`s Do It, Romania!” se bucură, pentru prima oară, de sprijinul Guvernului României. „5 ministere vor fi implicate în mod direct în Ziua de Curățenie Națională: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, prin structurile sale (Apele Române, Garda Națională de Mediu, APM) și va contribui la identificarea zonelor cu deșeuri; Ministerul Educației Naționale, care va implica din nou profesori și elevi la Ziua de Curățenie Națională, Ministerul de Interne, care va participa la curățenie cu instituțiile din subordine: Jandarmeria Română, Poliția Română; Ministerul Justiției, care se va implica prin Administrația Națională a Penitenciarelor; Ministerul Transporturilor, care va face curățenie în gări și în apropierea acestora pe 24 septembrie”, informează coordonatorii proiectului.

Din 2010 și până în prezent, „Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.200.000 de voluntari, care au reușit să adune peste 24.700 de tone de deșeuri. 305 zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației „Let`s Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de 3300 voluntari digitali. „Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională „Let`s Do It, World!”.

Let-s-do-it-Romania 2

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.