ACTUALITATE 1 februarie 2017

Covăsnenii se alătură protestelor împotriva OUG privind amnistia și grațierea

de Iulia Drăghici - Taraș | 9040 vizualizări

„Este doliu pentru Justiţia din România”

Anunţul ministrului Justiţiei, Florin Iordache, de marţi noaptea, privind adoptarea Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea codurilor penale a produs revoltă şi nelinişte în toată România. În Bucureşti protestele au reizbucnit imediat după răspândirea veştii şi au continuat toată ziua de miercuri. Și Sfântu Gheorghe se va număra printre oraşele unde vor avea loc proteste, potrivit unor iniţiative făcute publice prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

Astfel, covăsnenii sunt chemaţi în  Piaţa centrală a oraşului pe 1 februarie, începând cu ora 19.

Unul dintre evenimentele online, scris şi în română şi în maghiară, „Kormányellenes tüntetés / Protest antiguvern” îi invită în stradă „la un protest paşnic în centrul nou din Sfântu Gheorghe pe toţi cei care: NU SUNT DE ACORD cu instituţionalizarea corupţiei şi a furtului; VOR ca justiţia să-şi poată îndeplini menirea; VOR să poată să aibă încredere în aleşii lor. VREM ÎNAPOI autoritatea justiţiei, care i-a fost luată prin metode neconstituţionale! VREM revocarea imediată a OUG din 31 ianuarie!”.

Acelaşi mesaj se regăseşte într-o altă iniţiativă online, numită „Protest la Sf. Gheorghe Pentru Democrație și Justiție în România”: „Azi-noapte, când oamenii dormeau, după un simulacru de consultări, noul Guvern al României a adoptat și publicat pe furiș OUG privind amnistia și grațierea. Este doliu pentru Justiția din România. Abuzul nu se mai incriminează și hoția capătă privilegii. Încă mai putem schimba ceva! Ieșiți din casă până nu e prea târziu!”.

Până la această oră (15) circa 250 de persoane au confirmat prin intermediul Facebook faptul că se vor alătura protestului paşnic în reședința de județ.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.