ACTUALITATE 28 ianuarie 2014

Covasna – cel mai sigur județ din țară, cu cele mai puține furturi din locuințe

de Monica Vrânceanu | 92 vizualizări

În 2013, numărul furturilor din locuințele din judeţul Covasna a scăzut cu aproape 30%, conform unei statistici elaborate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Covasna.

Inspectorul şef al IPJ, cms. şef Ion Popa, a declarat marți că în vreme ce numărul furturilor din locuințe a scăzut, furturile din societăți comerciale se mențin la un nivel constant și asta mai ales pentru că au loc multe furturi mărunte, din magazine – acestea deși nu au valori ridicate, sunt raportate tot ca furturi, prin urmare sunt cuprinse în statistică. Popa a mai arătat că furturile de la raft, din magazine, au fost în general furturi „de subzistență”, cu autori identificați în flagrant.

Revenind la furturile din locuințe, dacă în 2012 numărul acestora a fost de 289, în 2013 a scăzut cu 86 de fapte, la 203. Aceste cifre situează județul nostru pe locul 43 la nivel național, adică ultimul, ceea ce înseamnă că avem, probabil, cel mai sigur județ – cel puțin în ce privește siguranța locuințelor.

De altfel, comisarul șef Ion Popa a declarat că siguranța cetățeanului și diminuarea numărului de furturi va continua să se afle în continuare în fruntea priorităților IPJ Covasna; în context, Popa a admis că polițiștii covăsneni au avut un program de acțiune și organizare care s-a axat pe siguranța cetățeanului și diminuarea furturilor în 2013.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.