ACTUALITATE 21 decembrie 2010

Copiii orfani din judeţ au realizat expoziţia Crăciunul Nostru

de Monica Vrânceanu | 77 vizualizări
Peste 100 de copii orfani din cele zece centre de plasament şi case familiale din judeţ au lucrat mai bine de două săptămâni la realizarea decoraţiunilor de Crăciun Scena Naşterii lui Iisus, case înzăpezite în aşteptarea Crăciunului, iarna revărsându-se cu toate darurile ei prin steluţe, brăduleţi, felicitări, coroniţe, globuleţe, ghirlande strălucitoare şi zeci de culori - de la roşu aprins până la căldura auriului şi o mulţime de imagini magice de sărbătoare sunt redate cu măiestrie în cadrul unei expoziţii realizate de copiii instituţionalizaţi din judeţul Covasna şi intitulată sugestiv

Peste 100 de copii orfani din cele zece centre de plasament şi case familiale din judeţ au lucrat mai bine de două săptămâni la realizarea decoraţiunilor de Crăciun

Scena Naşterii lui Iisus, case înzăpezite în aşteptarea Crăciunului, iarna revărsându-se cu toate darurile ei prin steluţe, brăduleţi, felicitări, coroniţe, globuleţe, ghirlande strălucitoare şi zeci de culori - de la roşu aprins până la căldura auriului şi o mulţime de imagini magice de sărbătoare sunt redate cu măiestrie în cadrul unei expoziţii realizate de copiii instituţionalizaţi din judeţul Covasna şi intitulată sugestiv “Crăciunul Nostru”.

Peste 100 de copii orfani din cele zece centre de plasament şi case familiale din judeţ au lucrat mai bine de două săptămâni la realizarea decoraţiunilor de Crăciun alături de profesorii şi personalul din centrele şi casele în care sunt găzduiţi.

Expoziţia de Iarnă a fost organizată cu sprijinul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială și

Protecţia Copilului (DGAPC) Covasna, care a venit atât cu ideea acestei acţiuni cât şi cu o finanţare pentru achiziţionarea materialelor necesare. Potrivit directorului DGAPC Covasna, Vass Maria, suma a fost una foarte mică, însă copiii şi îndrumătorii acestora s-au mobilizat utilizând în primul rând materiale pe care le aveau deja pentru activitatea lor didactică şi recreativă.

Expoziţia, aflată la prima ediţie, a fost gândită şi organizată de inspectorul de coordonare a activităţii administraţiei publice locale, ONG-uri şi relaţii cu publicul din cadrul Direcţiei, Feher Gabriella.

“Ne-am dorit foarte mult ca şi copiii instituţionalizaţi să aibă parte de aceeaşi atmosferă care există în cadrul unei familii cu ocazia Crăciunului şi tocmai în această idee am realizat activităţile pentru expoziţie. Realizând aceste lucruşoare - de la desene până la decoraţiuni complicate, copiii au avut ocazia de a sta mai mult împreună între ei şi cu îndrumătorii lor, ceea ce nu a putut să le facă decât bine”, a explicat Feher Gabriella.

Din mânuţele micilor artişti au ieşit adevărate opere de artă, aceştia realizând tablouaşe, suporturi pentru lumânărele şi flori, căsuţe şi figurine, felicitări, clopoţei, globuleţe, căsuţe şi diverse ornamente în a căror confecţionare au utilizat hârtie, carton, nuci, făină de grâu (pentru căsuţe şi figurine), conuri de brad, vată, beţigaşe, sfoară şi materiale textile, astfel că aproape toate produsele au fost realizate pur ecologic şi din tot felul de materiale ieftine, dar de efect; în plus, fiecare dintre produsele expuse este original, fiind realizat manual şi neputându-se identifica două produse identice.

Premii surpriză pentru cele mai frumoase lucrări

“Copiii s-au distrat foarte mult în timpul în care au realizat aceste lucruşoare, iar Direcţia a format şi un juriu care va oferi trei premii surpriză primilor clasaţi. Nu este vorba de vreun concurs neapărat, oricum toţi vor primi pacheţele de Crăciun, dar vrem să-i motivăm cumva pe cei mai buni şi pentru alte astfel de acţiuni pe viitor, pentru a-şi aminti cu drag apoi de aceste sărbători”, a mai spus Feher Gabriella.

Lucrările expuse în Expoziţie pot fi văzute până pe 23 decembrie, însă din păcate niciun obiect nu poate fi achiziţionat prin cumpărare, DGAPC Covasna neavând cadru legislativ pentru aşa ceva.

Prin expoziţia “Crăciunul Nostru” vor fi premiate cele mai frumoase lucrări, iar DGAPC Covasna va direcţiona către fiecare Centru şi Casă câtre 30 de lei de copil, astfel încât fiecare micuţ să primească ceva frumos şi ceva ce-şi doreşte de Crăciun.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.